Dziś Kolacja: kotlety schabowe z kiszoną kapustą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać obiad dziś: kotlety schabowe z kiszoną kapustą spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.25 za porcję. Jedna porcja zawiera 376 kalorii, 32G białka, oraz 21 g tłuszczu. 47 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz koperek, sól i pieprz, kiszoną kapustę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać nasiona kminku, możesz podążać za tym daniem głównym z Bułeczki Z Kminkiem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kotlety schabowe z kiszoną kapustą, Dziś Kolacja: kotlety schabowe z " magicznym pyłem, oraz Dziś Kolacja: Kotlety Wieprzowe Z Borowikami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj posiekany boczek do ciężkiego rondla ustawionego na średnim ogniu. Gotować, często mieszając, aż bekon będzie chrupiący. Wrzucić cebulę i kminek, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie złoty.
Wlać sok jabłkowy i dodać kiszoną kapustę. Dobrze wymieszać, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, przykryć rondel i gotować delikatnie przez 20 minut.
Pozostało około 10 minut, obie strony kotletów schabowych doprawiamy solą i pieprzem.
Wlać olej do ciężkiej patelni ustawionej na średnim ogniu. Gdy mieni się, dodać kotlety i gotować przez około cztery minuty z każdej strony. Sprawdź, czy są one wykonywane za pomocą termometru do mięsa (około 140 stopni). Gotować przez kolejną minutę z każdej strony, jeśli nie zostało zrobione.
Wyjmij z patelni i pozostaw na kilka minut.
Do kiszonej kapusty wymieszać dwie łyżki świeżego koperku. Podzielić mieszaninę między cztery płytki. Każdą z nich udekorować kotletem schabowym, a następnie udekorować pozostałym świeżym koperkiem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jednym z win, które można spróbować jest La Crema Russian River Chardonnay. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.