Dziś Kolacja: Kotlet schabowy z tymiankiem z Pesto
Kolacja dziś wieczorem: Kotlet schabowy z tymiankiem i Pesto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.36 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 416 kalorii, 32G białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz bazylia, liście z 1 pęczka tymianku, sok z cytryny i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 284 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest super. Spróbuj Dziś Kolacja: Kotlety Wieprzowe Z Borowikami, Dziś Kolacja: kotlety wieprzowe z bazylią z sałatką z nektarynki i sera pleśniowego, oraz Dziś Kolacja: kotlety schabowe z " magicznym pyłem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W moździerzu i tłuczku rozgnieść razem liście tymianku, 1 łyżeczkę soli, 1 ząbek czosnku i kilka zmielonych pieprzu czarnego (ewentualnie wszystko drobno posiekać na desce do krojenia). Po rozpuszczeniu w pastę, dodać skórkę z cytryny i 1 łyżkę oliwy z oliwek i dobrze wymieszać. Rozetrzyj mieszaninę na kotlety wieprzowe i pozostaw na 10-15 minut.
W międzyczasie wytrzyj moździerz i zmiażdż pozostałe 1/2 ząbka czosnku ze szczyptą soli.
Dodaj liście bazylii i kontynuuj Walenie, aby zrobić pastę (lub pulsuj wszystko w małym robocie kuchennym). Funt lub impuls w orzeszki piniowe i oliwy z oliwek, dodając więcej oleju, jeśli to konieczne, aby utworzyć luźną pastę. ,
Przenieść pesto do małej miseczki i złożyć w parmezanie. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Rozgrzej rozgrzaną patelnię grillową na średnim ogniu, a następnie dodaj kotlety schabowe. Gotować, aż Na Zewnątrz będzie złocisty i karmelizowany, a wewnątrz nadal soczysty.
Zdjąć z ognia i pozostawić do odpoczynku, a następnie łyżką pesto na nich i służyć.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.