Dziś Kolacja: karmelizowane Tofu z brukselką

Dziś Kolacja: karmelizowane Tofu z brukselką
Kolacja dziś wieczorem: karmelizowane Tofu z brukselką jest bezglutenowe i wegańskie danie główne. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.39 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 492 kalorie. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Idź do sklepu i odebrać brązowy cukier, olej z orzeszków ziemnych, kolendra, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać dodatkowe firmy tofu można śledzić to danie główne z Wegańskie Ciasteczka Z Miękkim Cukrem jako deser. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest świetne. Spróbuj Dziś Kolacja: brukselka z Chorizo, Kolacja Dziś Wieczorem: Momofuku Brukselka, oraz Dziś Kolacja: walijski Rarebit z brukselką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą patelnię i dodać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodaj tofu ze szczyptą soli i gotować, aż lekko rumiane, następnie dodać czosnek i pekan i gotować, aż czosnek jest miękki i pachnący, o minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
3
Obniżyć ogień i wymieszać z cukrem, często mieszając, aby uniknąć spalania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
4
Zdjąć z ognia i dodać kolendrę, a następnie przenieść do ciepłego talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
5
Dodać brukselkę do patelni i wymieszać i zeskrobać, aby połączyć z pozostałościami patelni. Doprawić solą i gotować, mieszając tylko od czasu do czasu, aby promować brązowienie, aż pojawią się złote kawałki, a kiełki zmienią jaśniejszy odcień.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
KiełkiKiełki
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Przenieść na talerze, top z tofu, i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia55
Magazyn