Dziś Kolacja: Cytrynowa Ciecierzyca Stir-Fry
Jeśli 1,46 zł za porcję spada twój budżet, Kolacja dziś wieczorem: cytrynowa ciecierzyca Stir-Fry może być wybitny bezglutenowe i wegańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 337 kalorii, 12g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ciecierzycę, sok z cytryny, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Dziś Kolacja: kurczak cytrynowy z sosem kolendrowym, Dziś Kolacja: Ciecierzyca Bruschetta, oraz Kolacja: Marynowana Sałatka Z Ciecierzycy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni, podgrzać jedną łyżkę oliwy z oliwek lub ghee na średnim ogniu i wymieszać dobrą szczyptę soli.
Dodać ciecierzycę i smażyć, aż zacznie kolor, a następnie dodać cebulę lub szalotka. Kontynuuj gotowanie, aż ciecierzyca będzie głęboko złocista.
Dodaj zielenie i gotować, aż zwiędną, a następnie usunąć wszystko na patelni na duży talerz.
Rozgrzać pozostały olej lub ghee w tej samej patelni na średnim ogniu, i podsmażyć cukinię, aż lekko rumiane, 1 do 2 protokół.
Dodać pieprz i gotować przez dodatkową minutę, a następnie dodać mieszaninę ciecierzycy z powrotem.
Dobrze wymieszać, smak przypraw i zdjąć z ognia.
Dodać skórkę z cytryny i sok, i dobrze wymieszać.
Podawać ze świeżo popękanym czarnym pieprzem.