Dziś Kolacja: Beef Stroganoff
Przepis Kolacja dziś wieczorem: wołowina Stroganoff może zaspokoić pragnienie Europy Wschodniej w około 45 minut. To danie główne ma 891 kalorii, 34g białka, oraz 55 g tłuszczu na porcję. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soli, śmietany, cremini grzyby, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kolacja dzisiaj: pięć przypraw wołowina Stir Fry, Dziś Kolacja: Chipotle Wołowe Tacos, oraz Kolacja Dziś Wieczorem: Panang Wołowina Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej patelni z dużą ilością miejsca na paski wołowiny do brązowego bez tłoku (praca w partiach, jeśli to konieczne), podgrzać połowę masła na średnim ogniu. Gdy piana opadnie, a masło jest bardzo gorące, dodaj paski wołowiny w jednej warstwie. Patelnia powinna być wystarczająco gorąca, aby szybko przyrumienić wołowinę, ale nie na tyle gorąca, aby spalić masło. Obrócić raz na brązową stronę, a następnie dobrze doprawić solą i pieprzem.
Usuń paski wołowiny do miski, pozostawiając tłuszcz i soki na patelni.
Zmniejszyć ogień do medium i dodać szalotki. Gotowanie do miękkości, przez kilka minut, jak nasiąkają soki. Zeskrobać je do miski z wołowiną. W międzyczasie przynieś garnek słonej wody do wrzenia i przygotuj makaron jajeczny do miękkości.
Dodać pozostałe masło do patelni i zwiększyć ogień do średnio-wysokiej. Gdy piana maślana ustąpi, dodaj grzyby, estragon, gałkę muszkatołową oraz szczyptę soli i pieprzu. Gotować, aż grzyby będą miękkie i złociste. Zacznij gotować makaron.
Dodaj kilka łyżek wody i brandy lub coganc (jeśli używasz) do deglaze patelni (delikatnie scape się wszelkie rumiane kawałki). Obniżyć ogień i dodać kwaśną śmietanę, upewniając się, że nie gotuje się lub oddzieli. Wymieszaj wołowinę i szalotkę, a w razie potrzeby dodaj wodę, aby rozrzedzić sos do dobrej konsystencji. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać na makaronie.