Dzisiejsza Kolacja: Linguine z pomidorami, kaparami, anchois i Chile
Dziś Kolacja: Linguine z pomidorami, kaparami, anchois, A Chile jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 668 kalorii. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka bułki tartej, oliwa z oliwek, linguine i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 223 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Galeta z kozim serem pomidorowym z anchois, oliwkami i kaparami, Kolacja: sos pomidorowy z orzeszkami piniowymi, kaparami, oliwkami i rodzynkami, oraz Kolacja: Chile - zupa pomidorowa z kminkiem i cynamonem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Jeśli używasz suszonego linguine, Dodaj teraz i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; powinieneś być w stanie gotować sos w czasie, jaki makaron zajmuje gotowanie. Jeśli używasz świeżego linguine, wstrzymaj się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
4 Uncje Przetworzonego, Lekkiego Amerykańskiego Sera (zalecany: Velveeta Light)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Tymczasem, toast bułkę tartą w dużej suchej patelni ustawić na średnim ogniu. Wrzucić od czasu do czasu, i gotować, aż są lekko rumiane. (Ja swoje ugotowałem trochę za długo.) Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Wlać jedną łyżkę oliwy z oliwek do dużej patelni ustawionej na średnim ogniu. Gdy olej mieni się, dodać pokrojony czosnek i gotować, aż lekko rumiane, jeden do dwóch minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodać płatki czerwonej papryki, i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
5
Jeśli używasz świeżego linguine, nadszedł czas, aby dodać makaron do wrzącej wody. Gotować do al dente, o dwie minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
4 Uncje Przetworzonego, Lekkiego Amerykańskiego Sera (zalecany: Velveeta Light)
6
Dodaj pokrojonego w kostkę pomidora, anchois, kapary, i szczypta soli na patelni. Dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, o dwie minuty. Wyłączyć ogień i dodać pietruszkę i oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia. Dobrze wymieszać. Smak i dodać więcej soli w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Starty Parmezan, Do Podania
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Przetworzony Ser Amerykański Light (polecamy: Velveeta Light)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Gdy albo suszony lub świeży makaron jest al dente, przenieść go z parą szczypiec bezpośrednio z garnka na patelnię. Dobrze rzucaj. Podziel makaron między cztery talerze, a na wierzchu posypać bułką tartą. Doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Przetworzony Ser Amerykański Light (polecamy: Velveeta Light)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji