Dzisiejsza Kolacja: brązowe Risotto z letnim squashem, Favas i miętą

Przepis Kolacja dziś wieczorem: brązowy Risotto z letnim Squash, Favas, i mięta może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 55 minut. Na 4,14 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 813 kalorii. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 37 mówi, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i podnieś szalotki, liście mięty, strąki fasoli fava i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć krótkoziarnisty brązowy ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy Brązowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kolacja: Letnie Risotto Do Squasha, Kolacja Dziś Wieczorem: Pieczone Risotto Z Dyni, oraz Kolacja dziś wieczorem: Farfalle z letnim squashem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odciąć korzeniowy koniec cukinii lub squasha i zetrzeć na dużych otworach tarki pudełkowej.
Posypać kilkoma szczyptami soli, dobrze wrzucić i pozostawić do osuszenia w durszlaku w zlewie podczas przygotowywania ryżu.
W dużym, ciężkim garnku podgrzać 3 łyżki masła na średnim ogniu, aż piana opadnie.
Dodać szalotkę lub cebulę i gotować, często mieszając, aż miękkie, ale nie rumiane. W międzyczasie zagotuj wywar warzywny w oddzielnym garnku.
Dodać ryż do szalotki, mieszając dobrze płaszcz w maśle, i gotować, aż ryż zaczyna wyglądać półprzezroczyste, o dwie minuty.
Wlać wino na raz i włączyć ciepło do wysokiej. Gotować, często mieszając, aż ciecz zostanie wchłonięta.
Dodaj kilka kadzi bulionu warzywnego i gotuj, często mieszając, aż do wchłonięcia.
Dodaj wszystkie pozostałe warzywa, przykryj garnek i gotuj, aż cały wywar zostanie wchłonięty, 45-50 minut. Co około 5 minut dobrze wymieszaj, aby ryż nie przyklejał się do dna. Jeśli wywar jest wchłaniany, a ryż nie jest jeszcze miękki, dodaj wrzątek w razie potrzeby, aż nie będzie już twardy w środku.
Podczas gotowania ryżu, przynieść garnek osolonej wody do wrzenia i gotować fasolę fava przez 5 protokół.
Odcedzić, przelać do miski z lodowatą wodą do ostygnięcia, a następnie wyjąć ze skórek.
Gdy ryż jest prawie gotowy, wycisnąć wodę z rozdrobnionej cukinii lub squash i wymieszać z ryżem. Po ugotowaniu ryżu wymieszaj fasolę fava, parmezan i pozostałe masło.
Dodaj trochę wody, jeśli to konieczne, aby nadać ryżowi luźną konsystencję. Wymieszać posiekaną miętę, doprawić czarnym pieprzem i solą (jeśli to konieczne) i podawać.