Dziriat (Algierskie Tarty Migdałowe)

Dziriat (Algierskie Tarty Migdałowe)
Dziriat (Algierskie tarty migdałowe) może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 40 i kosztuje 1,09 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 283 kalorie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka wody z kwiatu pomarańczy, wanilii w proszku, syropu cukrowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Makrout a Louz-Algierskie ciasta migdałowe, Tarty migdałowe Diane, oraz Tarty Czekoladowo-Migdałowe.

Instrukcje

1
Przygotować migdały dzień wcześniej. Zagotować 6 szklanek wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2
Zdjąć z ognia i dodać migdały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
3
Pozostawić migdały namoczyć w wodzie przez około 5 minut, następnie odcedzić i obrać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
4
Rozłóż migdały na blachach do pieczenia i piecz w temperaturze 200 stopni F(95 stopni C), aż całkowicie wyschną i usmażą. Trwa to kilka godzin i musi być przygotowane z wyprzedzeniem. Uważaj, aby nie spalić orzechów, ponieważ da to gorzki smak nadzieniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Połączyć 1 szklankę cukru i 1 szklankę wody w rondlu i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
6
Dodaj 1 łyżeczka soku z cytryny, zmniejszyć ogień do niskiej, i niech gotować na wolnym ogniu, aż syropy, o 30 do 40 protokół. Wymieszać w wodzie z kwiatem pomarańczy i zdjąć z ognia. Odstawić syrop cukrowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Wody Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)1 łyżka Wody Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Eliksir GrEliksir Gr
7
Mąkę i sól wymieszać w dużej misce. Zrób dziurę w środku i wlej do środka olej, jajko, 1/2 łyżeczki soku z cytryny i 1 łyżkę wody z kwiatu pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Wody Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)1 łyżka Wody Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
8
Wymieszać palcami, aż ciasto będzie przypominało grube okruchy. Stopniowo posypuj ciepłą wodą podczas mieszania, aż ciasto stanie się miękkie i giętkie. Podzielić na 4 równe porcje. Ciasto przykryć mokrą ściereczką i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
9
W robocie kuchennym drobno zmielić migdały. Odmierz 3 szklanki drobno zmielonych migdałów do miski i wymieszaj z 1 szklanką cukru, proszkiem do pieczenia, proszkiem waniliowym, skórką z cytryny i 2 łyżkami wody z kwiatu pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Wody Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)1 łyżka Wody Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
Proszek WaniliowyProszek Waniliowy
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
10
Wymieszać po jednym z trzech jajek, ciągle mieszając; mieszać aż do uzyskania lepkiej, przypominającej pastę mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
11
Posypać skrobię kukurydzianą na powierzchni tocznej, aby zapobiec przywieraniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
12
Rozwałkuj każdą porcję ciasta bardzo cienko, od 1 do 2 milimetrów (1/16 cala).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
13
Pokroić zwinięte ciasto na okręgi o średnicy około 10 centymetrów (4 cale) każdy. Lekko przetrzyj powierzchnię każdego okręgu skrobią kukurydzianą i dopasuj do formy tartej, skrobia kukurydziana z boku w dół, aby zapobiec przyklejeniu. Delikatnie docisnąć ciasto na boki i spód formy, i przyciąć dodatkowe ciasto z okolic obręczy. Wypełnij trzy czwarte każdej formy nadzieniem migdałowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
14
Piec na górnej półce w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 20 do 25 minut, lub do momentu, gdy powierzchnia tarty będzie złota, a ciasto będzie twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
15
Wyjmij tarty z foremek, gdy tylko wyjdą z piekarnika. Każdą tartę zanurzyć w syropie cukrowym, gdy jest jeszcze gorąca. W środku każdej tarty przyklej orzech sosnowy do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GrEliksir Gr
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
16
Umieść na stojaku z drutu, aby spuścić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia12
Magazyn