Dziriat (Algierskie Tarty Migdałowe)
Dziriat (Algierskie tarty migdałowe) może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 40 i kosztuje 1,09 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 283 kalorie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka wody z kwiatu pomarańczy, wanilii w proszku, syropu cukrowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Makrout a Louz-Algierskie ciasta migdałowe, Tarty migdałowe Diane, oraz Tarty Czekoladowo-Migdałowe.
Instrukcje
Przygotować migdały dzień wcześniej. Zagotować 6 szklanek wody.
Zdjąć z ognia i dodać migdały.
Pozostawić migdały namoczyć w wodzie przez około 5 minut, następnie odcedzić i obrać.
Rozłóż migdały na blachach do pieczenia i piecz w temperaturze 200 stopni F(95 stopni C), aż całkowicie wyschną i usmażą. Trwa to kilka godzin i musi być przygotowane z wyprzedzeniem. Uważaj, aby nie spalić orzechów, ponieważ da to gorzki smak nadzieniu.
Połączyć 1 szklankę cukru i 1 szklankę wody w rondlu i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj 1 łyżeczka soku z cytryny, zmniejszyć ogień do niskiej, i niech gotować na wolnym ogniu, aż syropy, o 30 do 40 protokół. Wymieszać w wodzie z kwiatem pomarańczy i zdjąć z ognia. Odstawić syrop cukrowy.
Mąkę i sól wymieszać w dużej misce. Zrób dziurę w środku i wlej do środka olej, jajko, 1/2 łyżeczki soku z cytryny i 1 łyżkę wody z kwiatu pomarańczy.
Wymieszać palcami, aż ciasto będzie przypominało grube okruchy. Stopniowo posypuj ciepłą wodą podczas mieszania, aż ciasto stanie się miękkie i giętkie. Podzielić na 4 równe porcje. Ciasto przykryć mokrą ściereczką i odstawić.
W robocie kuchennym drobno zmielić migdały. Odmierz 3 szklanki drobno zmielonych migdałów do miski i wymieszaj z 1 szklanką cukru, proszkiem do pieczenia, proszkiem waniliowym, skórką z cytryny i 2 łyżkami wody z kwiatu pomarańczy.
Wymieszać po jednym z trzech jajek, ciągle mieszając; mieszać aż do uzyskania lepkiej, przypominającej pastę mieszaniny.
Posypać skrobię kukurydzianą na powierzchni tocznej, aby zapobiec przywieraniu.
Rozwałkuj każdą porcję ciasta bardzo cienko, od 1 do 2 milimetrów (1/16 cala).
Pokroić zwinięte ciasto na okręgi o średnicy około 10 centymetrów (4 cale) każdy. Lekko przetrzyj powierzchnię każdego okręgu skrobią kukurydzianą i dopasuj do formy tartej, skrobia kukurydziana z boku w dół, aby zapobiec przyklejeniu. Delikatnie docisnąć ciasto na boki i spód formy, i przyciąć dodatkowe ciasto z okolic obręczy. Wypełnij trzy czwarte każdej formy nadzieniem migdałowym.
Piec na górnej półce w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 20 do 25 minut, lub do momentu, gdy powierzchnia tarty będzie złota, a ciasto będzie twarde.
Wyjmij tarty z foremek, gdy tylko wyjdą z piekarnika. Każdą tartę zanurzyć w syropie cukrowym, gdy jest jeszcze gorąca. W środku każdej tarty przyklej orzech sosnowy do dekoracji.
Umieść na stojaku z drutu, aby spuścić.