Dzikie Ziemniaki (Patatas Bravas)
Fierce ziemniaki (Patatas Bravas) może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 172 kalorie. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś pieczone ziemniaki, przecier pomidorowy, nitki szafranowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 29 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Patatas Bravas-ziemniaki dla odważnych, w hiszpańskim stylu!, Grillowane ziemniaki z pikantnymi pomidorami Aioli (Patatas bravas), oraz Patatas Bravas.
Instrukcje
Całe ziemniaki moczyć w lodowatej wodzie w lodówce 2 godziny; odcedzić.
Ziemniaki pokroić w 1-calową kostkę. Ziemniaki na parze, pokryte, 9 minut lub aż po prostu miękkie. Spłukać zimną wodą; odcedzić i osuszyć.
Połączyć 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek i szafranu w centrum galaretki roll patelni.
Piec w 450 przez 3 do 4 minut, aby zakwitnąć szafran. Zeskrobać olej i szafran do średniej miski za pomocą gumowej szpatułki. Powrót patelni do piekarnika.
Dodać ziemniaki i 1/2 łyżeczki soli do oleju szafranowego, rzucając na płaszcz.
Rozłóż ziemniaki na rozgrzanej patelni; piec w 450 przez 45 minut lub do złotego koloru i chrupiące, mieszając dwa razy.
Podczas gdy ziemniaki gotować, podgrzać mały rondel na średnim ogniu.
Dodaj pozostałe 1 1/2 łyżki oleju do patelni; zawirować do herbu.
Dodaj cebulę; smażyć 4 protokół lub do miękkości.
Dodaj czosnek i liść laurowy; smażyć 1 minutę.
Dodaj pieczoną paprykę, przecier pomidorowy, paprykę i zmieloną paprykę czerwoną; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej; przykryć i dusić 20 minut, mieszając od czasu do czasu.
Usunąć z ognia; wyrzucić liść laurowy.
Umieścić mieszaninę pieprzu, pozostałe 1/4 łyżeczki soli i octu w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę. Łyżka sosu na talerze lub półmisku. Top z ziemniakami, i posypać szczypiorkiem.