Dziki ryż z jabłkiem i żurawiną
Dziki ryż z jabłkiem i żurawiną to przepis na danie bezglutenowe, bezmleczne i laktoowowegetariańskie z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 1 g tłuszczu i łącznie 109 kalorii . Za 51 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz oliwę z oliwek, cząber, pora i kilka innych składników, możesz to zrobić. Sprawdza się dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Z wynikiem spoonacular wynoszącym 42% , to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Rustykalne tosty z brie z dzikimi grzybami, żurawiną i szalotką , California Wild Rice & Beef Cabbage Wrap With Crunchy Ricotta Cheese i Kolorowa sałatka z dzikiego ryżu .
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj wodę i sól. Dodaj ryż. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub do momentu, aż ryż będzie miękki.
Odcedź. Dodaj cząber; odstaw.
Na dużej patelni nieprzywierającej podsmaż por na oleju przez 1 minutę. Dodaj żurawinę, jabłka i 3 łyżki bulionu. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 6-8 minut lub do momentu, aż owoce będą miękkie, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj ryż, sól cebulową, pieprz cytrynowy i pozostały bulion. Gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do momentu wchłonięcia płynu.