Dziczyzna w sosie winnym z jeżyn
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj dziczyzny z sosem jeżyn. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 604 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 6,3 USD za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 76 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka wina, masło, dżem z jeżyn i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać jeżyny, można śledzić to danie główne z Tort weselny z jeżynami i różami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pieczona dziczyzna z sosem szałwiowym z jeżyn, Dziczyzna z sosem żurawinowo-winnym, oraz Stek Z Dziczyzny Z Orkiszem I Sosem Z Czerwonego Wina.
Instrukcje
Szalotki, czosnek, dżem z jeżyn i czerwone wino rozgrzać w rondlu na średnim ogniu. Dusić, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki płynu, o 15 protokół. Odcedzić ciecz przez drobno oczkowe sito i odstawić na bok.
Podgrzej bulion wołowy na oddzielnej patelni na średnim ogniu, aż zmniejszy się o połowę, 15 do 20 minut.
Dwa zredukowane sosy ubić razem i wymieszać z masłem. Doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu. Gotować steki z dziczyzny, aż zaczną się jędrne, i są gorące i lekko różowe w środku, 3 do 4 minut na stronę. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 145 Stopni F (65 stopni C).
Steki podawać z sosem i kilkoma świeżymi jeżynami.