Dziczyzna smażona w sosie jeżyn
Smażona dziczyzna z sosem jeżyn może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 312 kalorii, 24g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.0 za porcję. 262 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga jeżyny, steki z dziczyzny, ocet balsamiczny i bulion wołowy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Dziczyzna smażona na patelni z sosem z tarniny i śliwek, Smażony Stek Z Dziczyzny, oraz Pieczona dziczyzna z sosem szałwiowym z jeżyn.
Instrukcje
Rozgrzać olej na patelni, gotować dziczyznę przez 5 minut, następnie odwrócić i gotować przez 3-5 minut więcej, w zależności od tego, jak rzadkie lubisz i grubości mięsa (gotować przez 5-6 minut z każdej strony dla dobrze zrobione). Wyjąć mięso z patelni i odstawić na odpoczynek.
Dodaj ocet balsamiczny do patelni, następnie wlej bulion, galaretkę z czerwonej porzeczki i czosnek. Wymieszać na dość dużym ogniu, aby wszystko zmiksować, następnie dodać jeżyny i kontynuować gotowanie, aż zmiękną.
Podawać z dziczyzną, zacierem selerowym (patrz niżej) i brokułami.