Dziczyzna smażona w sosie jeżyn

Dziczyzna smażona w sosie jeżyn
Smażona dziczyzna z sosem jeżyn może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 312 kalorii, 24g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.0 za porcję. 262 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga jeżyny, steki z dziczyzny, ocet balsamiczny i bulion wołowy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Dziczyzna smażona na patelni z sosem z tarniny i śliwek, Smażony Stek Z Dziczyzny, oraz Pieczona dziczyzna z sosem szałwiowym z jeżyn.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na patelni, gotować dziczyznę przez 5 minut, następnie odwrócić i gotować przez 3-5 minut więcej, w zależności od tego, jak rzadkie lubisz i grubości mięsa (gotować przez 5-6 minut z każdej strony dla dobrze zrobione). Wyjąć mięso z patelni i odstawić na odpoczynek.
Składniki, których będziesz potrzebować
DziczyznaDziczyzna
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodaj ocet balsamiczny do patelni, następnie wlej bulion, galaretkę z czerwonej porzeczki i czosnek. Wymieszać na dość dużym ogniu, aby wszystko zmiksować, następnie dodać jeżyny i kontynuować gotowanie, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Podawać z dziczyzną, zacierem selerowym (patrz niżej) i brokułami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka
SelerSeler
DziczyznaDziczyzna
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn