Dziś Kolacja: Spaghetti z sosem pomidorowym imbirowym
Kolacja dziś wieczorem: Spaghetti z sosem imbirowo-pomidorowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 476 kalorii, 15g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oliwy z oliwek, liści bazylii, płatków pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis od Serious Eats ma 47 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kolacja: Spaghetti alla Boscaiola (Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami), Kolacja: Spaghetti z sokiem pomidorowym i pomarańczowym, oraz Dziś Kolacja: zupa z kurczaka i ryżu z sosem imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia. Makaron gotować do al dente, następnie odcedzić, rezerwując trochę wody do gotowania makaronu.
W dużym (12-calowy) patelnia, rozgrzać oliwę na średnim ogniu, aż migotanie.
Dodać płatki czosnku i czerwonej papryki i krótko gotować, aż pachnące.
Dodać imbir i gotować przez dodatkowe 2-3 minuty.
Dodaj pomidory do patelni i delikatnie zmiażdż je drewnianą łyżką. Po zagotowaniu, włączyć ogień na wolnym ogniu i gotować, aż pomidory są po prostu rozbite wystarczająco i soki zgęstnieją, 10-15 minut.
SOS doprawiamy solą i pieprzem. Spaghetti wrzucić z sosem i liśćmi bazylii, dodając trochę wody z makaronu, jeśli to konieczne, aby uzyskać odpowiednią konsystencję.