Dyniowo-Serowy Flan
Dyniowo-serowy Flan może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 222 kalorie. Ten przepis służy 15 i kosztuje 45 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz dynię, donice pekan, odparowane mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Flan de Queso-Flan z serem śmietankowym, Flan Z Serem Śmietankowym, oraz Flan Z Serem Śmietankowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Ugotować i wymieszać 1 szklankę cukru w małym rondlu na średnim ogniu 5 min. lub aż do całkowitego rozpuszczenia i głębokiego złocistobrązowego koloru. Natychmiast wlać do 9-calowej okrągłej patelni; przechyl patelnię, aby równomiernie przykryć dno syropem.
W blenderze zmiksować mleko i ser śmietankowy na gładką masę.
Dodać 1 szklankę pozostałego cukru, jajka, dynię i sól; dobrze wymieszać.
Wlać syrop na patelnię; przykryć folią.
Umieść patelnię na większej patelni.
Dodaj wystarczającą ilość wody do większej patelni, aby dojść do połowy strony napełnionej patelni.
Piec 50 do 55 min. albo dopóki nóż włożony do środka nie wyjdzie czysty.
Usuń flan z patelni wypełnionej wodą; umieść na stojaku z drutu. Całkowicie fajne. Przechowywać w lodówce 4 godziny.
Tymczasem przynieś pozostały cukier i 2 łyżki. woda do zagotowania w małym rondlu; gotować 5 min. lub aż do złotego brązu, mieszając od czasu do czasu.
Dodać orzechy; mieszać aż do równomiernego pokrycia.
Rozprowadzić na blasze pokrytej folią. Całkowicie fajne.
Uruchom nóż wokół krawędzi patelni, aby poluzować flan tuż przed podaniem; unmold na talerzu. Orzechy rozbić na mniejsze kawałki; posypać flan.