Dyniowo-indycze "Ghoulash" z makaronem kminkowym

Dyniowo-indycze
Dyniowo-indycze "Ghulash" z makaronem kminkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.74 za porcję. Jedna porcja zawiera 897 kalorii, 56g białka, oraz 37 g tłuszczu. Jeśli masz liść laurowy, śmietana, ziemniaki russet, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Makaron Jajeczny Z Kminkiem, Makaron Jajeczny W Maśle Kminkowym, oraz Makaron z brukselką, kminkiem i cytryną + 100 zł Gratis dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej plastikowej torebce umieścić indyka, paprykę, 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu. Worek uszczelniający; wstrząsnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
PieprzPieprz
Cała TurcjaCała Turcja
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Wyjąć indyka z mieszanki przypraw (rezerwa mieszanki przypraw w worku).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
4
Dodać indyka do garnka; gotować 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Cebulę i ziemniaki włożyć do woreczka z mieszanką przypraw. Uszczelnij torebkę; wstrząśnij, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CebulaCebula
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
6
Dodaj warzywa do garnka; gotować 5 minut, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Dodaj bulion, dynię, czosnek, liść laurowy i gałązkę tymianku; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki zaczną się rozpadać, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
ZiemniakZiemniak
DyniaDynia
CzosnekCzosnek
BulionBulion
TymianekTymianek
8
Wyrzucić gałązkę tymianku. Wymieszać w 1 łyżce posiekanego tymianku. Doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Chill uncovered until cold, then cover and chill. Przed podaniem dusić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
TymianekTymianek
GulaszGulasz
9
Makaron gotować w dużym garnku z wrzącej osolonej wody, aż stanie się miękki, ale nadal twardy do ugryzienia, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Odcedzić makaron; wrócić do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
11
Do makaronu dodać masło i kminek. Wrzucić do roztopienia masła. Podziel makaron między miseczki; wierzch z gulaszem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
MakaronyMakarony
MasłoMasło
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Posypać pozostałymi 2 łyżkami posiekanego tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
TymianekTymianek
13
Podawać, przechodząc kwaśną śmietanę obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia44
Magazyn