Dyniowe Tiramisu
Przepis Dynia Tiramisu może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 20 minut. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 446 kalorii, 10g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 3,57 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Mieszanka przyprawiony rum, ladyfingers, vanillan ekstrakt i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Dyniowe Tiramisu z sosem dyniowo-karmelowym na # SundaySupper, Dyniowe Tiramisu, oraz Dyniowe Tiramisu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 8 mini szklanych naczyń drobiazgowych lub szklanek deserowych
W średniej misce do mieszania ubić puree z dyni, serek śmietankowy, brązowy cukier i przyprawę do ciasta z dyni. W osobnej misce ubij śmietanę z granulowanym cukrem i wanilią do średnich szczytów. Złożyć trzy czwarte bitej śmietany do mieszaniny dyni.
Do montażu: w małej misce, połączyć herbatę z sokiem pomarańczowym i przyprawiony rum, jeśli używasz. Pokroić ladyfingers na pół. Dip 2 ladyfingers połówki do mieszanki herbaty i umieścić w jednej warstwie na dnie szklanki deserowej. Top z około 1/4 szklanki mieszanki dyni. Powtórz z kolejną warstwą namoczonych ladyfingers i kolejną warstwą mieszaniny dyni. Wierzch z bitą śmietaną. Powtórz z pozostałymi szklankami i składnikami.
Umieść w lodówce, aż będzie gotowy do podania. Po prostu być dla Ciebie służyć, udekorować każde tiramisu z 2 połówki ladyfinger.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon