Dyniowe rolady
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj Bułkę Dyniową. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 22 g tłuszczu i łącznie 380 kalorii. Za 93 centy za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10 osobom. Dzięki temu przepisowi Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Jest dostarczany przez Allrecipes. 585 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i kup ekstrakt waniliowy, serek śmietankowy, mąkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 41%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Roladka Sernik Dyniowy, Roladki Francuskie Tosty Dyniowe Z Sosem Dyniowym i Bułka Dyniowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem i mąką formę do galaretek (duża blacha z bokami).
W misce miksującej ubijaj jajka na wysokich obrotach przez pięć minut. Stopniowo dodawaj biały cukier, dynię i sok z cytryny.
Dodać mąkę, cynamon, sól, proszek do pieczenia i imbir.
Rozłóż równomiernie ciasto na patelni.
Na wierzchu równomiernie posypujemy orzechami i lekko wciskamy w ciasto.
Piec przez 12 do 15 minut lub do momentu, aż odskoczy po dotknięciu. Poluzuj krawędzie nożem. Wyłożyć na dwie ściereczki posypane cukrem pudrem.
Zwiń ciasto, odstaw do ostygnięcia na około 20 minut.
Zmieszaj cukier cukierniczy, wanilię, masło lub margarynę i serek śmietankowy na gładką masę.
Gdy ciasto dyniowe ostygnie, rozwałkuj je i posmaruj nadzieniem. Zwiń ponownie i odsuń ściereczkę na bok. Rozwiń długi arkusz woskowanego papieru. Połóż bułkę dyniową na woskowanym papierze. Roladkę dyniową posypujemy cukrem pudrem. Skręć końce woskowanego papieru jak cukierek. Roladkę dyniową wkładamy do lodówki i chłodzimy przez noc. Przed pokrojeniem posypać cukrem pudrem.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Roladki dyniowe można łączyć z kremowym sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Barefoot Bubbly Extra Dry z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Barefoot Bubble Extra Dry]()
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.