Dyniowe Ciasteczka Z Komosą Ryżową - Na Śniadanie
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać dyni Quinoa ciasteczka-na śniadanie spróbować. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.26 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 732 kalorie. 1025 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz sodę oczyszczoną, skrobię ziemniaczaną, cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pumpkin Pie Quinoa Breakfast Cookies, 90 Sekund Pumpkin Pie Śniadanie Quinoa, oraz Spiced Maple Pumpkin Breakfast Quinoa.
Instrukcje
Suche składniki: 1 szklanka starożytnych zbiorów Quinoa Płatki1 szklanka mąki sorgo lub brązowy ryż mąki1 / 4 szklanki mąki prosa1 łyżka skrobi z tapioki lub skrobi ziemniaczanej (nie mąki ziemniaczanej) 1 łyżeczka guma ksantanowa1 / 2 łyżeczka drobnej soli morskiej 1 łyżeczka soda1 1/4 szklanki organicznego jasnobrązowego cukru1 łyżeczka cynamonu1 / 2 łyżeczka Gałki muszkatołowej1 / 4 łyżeczka zmielonych goździków
Dodaj: 1/2 szklanki organicznego oleju kokosowego lub Spectrum Organic Shortening
Połącz, aż mieszanina będzie nieco krucha i piaszczysta.
Dodaj: 1 szklanka dyni w puszkach1 łyżka bourbon ekstrakt waniliowy1 łyżka czystego syropu klonowego1 / 4 łyżeczki soku z cytryny
Beat to combine.Uwaga: nie musiałem tego robić, ale-jeśli ciasto jest zbyt sztywne do obsługi, Dodaj swoje ulubione mleko bezmleczne, jedną łyżkę na raz i wystarczy zrobić lepkie lepkie ciasto.Zamieszaj: 1 szklanka czekolady gorzkiej bezmlecznej1 / 2 szklanki rodzynek lub porzeczek
Możliwość dodania, jeśli chcesz: 1/2 szklanki posiekanych orzechów, takich jak pekan lub orzechy włoskie
Instrukcja pieczenia: za pomocą łyżki do zupy upuść ciasto przez łyżki na pergaminie. Ciasto jest lepkie, więc użyj wilgotnych palców, aby zaokrąglić i ułożyć ciasto; nie spłaszcz ich, po prostu uformuj je trochę.
Piec na środku nagrzanego piekarnika, aż będzie złoty i jędrny. Jest to w dowolnym miejscu od 18 do 25 minut, w zależności od piekarnika, i czy zostały dodane w owocach i orzechach, itp.Schłodzić ciasteczka na drucianym stojaku.
Mżawka z moim klonowym lukrem gałki muszkatołowej-przepis jest tutaj.Te ciasteczka były bajeczne lekko ciepłe z piekarnika. Zewnętrzna część ciastka staje się nieco chrupiąca, gdy się ochładza, a wnętrze pozostaje delikatne i lekko żujące.Zapakowaliśmy i zamroziliśmy dodatki. Są pyszne rozgrzane lekko w kuchence mikrofalowej.Sprawia, że 22-24 średnie ciasteczka.Źródło przepisu: glutenfreegoddess.blogspot.com