Dynia Żołędziowa Z Nadzieniem Malinowym
Kabaczek Żołędziowy z Nadzieniem Malinowym to dodatek dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 6g białka , 8g tłuszczu i łącznie 305 kalorii . Za 100 centów za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Będzie hitem na Twoim przyjęciu z okazji Święta Dziękczynienia . Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Foodnetwork wymaga szalotki, gotowego brązowego ryżu, oliwy z oliwek i koncentratu soku pomarańczowego. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 84% , to danie jest znakomite. Podobne przepisy obejmują dynię żołędziową z nadzieniem żurawinowym , dynię żołędziową z nadzieniem jabłkowym i dynię żołędziową z nadzieniem szpinakowym .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Dynię przekrój na pół i wyjmij nasiona. Za pomocą pędzla do ciasta posmaruj dynię oliwą z oliwek i posyp przyprawą do ciasta dyniowego; odłożyć na bok.
W dużej misce wymieszaj pozostałe składniki. Napełnij środki dyni mieszanką farszu.
Ułożyć w naczyniu do pieczenia i przykryć folią.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut.
Zdejmij folię i kontynuuj pieczenie przez kolejne 15 do 20 minut lub do momentu, aż dynia będzie miękka.
Każdą połówkę dyni przekrój na pół i podawaj na gorąco.