Dynia Żołędziowa Nadziewana Jabłkami

Dynia Żołędziowa Nadziewana Jabłkami
Potrzebujesz bezglutenowego hor d'oeuvre? Dynia żołędziowa nadziewana jabłkami może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 331 kalorii, 9 g białka i 14 g tłuszczu każda. Za 1,25 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 247 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka brązowego cukru, złotych rodzynek, jabłek Granny Smith i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 82% wyniku, co jest świetnym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Dynia z żołędziami nadziewana jabłkami, Dynia z żołędziami nadziewana jabłkami i Dynia z żołędziami nadziewana jabłkami.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Dynię ułożyć na blasze do pieczenia przecięciem do dołu. Napełnij blachę do pieczenia 1/2 cala wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
3
Piec dynię w nagrzanym piekarniku przez 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Odlej wodę pozostałą na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
5
Podczas gdy dynia się piecze, rozpuść margarynę na dużej patelni na średnim ogniu. Gotuj cebulę i jabłko na margarynie, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta, 10 do 15 minut. Zgarnij mieszaninę do miski, aby ostygła, aż dynia zakończy pieczenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
¼ Czubatej Szklanki Mąki¼ Czubatej Szklanki Mąki
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Gdy dynia będzie już gotowa, dodaj rodzynki, brązowy cukier, cynamon i ser Cheddar do mieszanki jabłkowej. Połóż dynię na blasze do pieczenia stroną przekrojoną do góry i napełnij masą jabłkową. Włóż dynię z powrotem do piekarnika; piec aż nadzienie będzie gorące, a ser się roztopi, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Magazyn