Dynia słodko-kwaśna: Zucca Gialla w Agrodolce
Dynia słodko-kwaśna: Zucca Giallan w Agrodolce może być tylko przystawką, której szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 93 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 338 kalorii, 1G białka, oraz 27 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką miód, oliwę z oliwek, miętę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dynia maślana słodko-kwaśna - - - Zuccan w Agrodolce, Słodko-kwaśna mała cebula (Cipollina w Agrodolce), oraz Bakłażan słodko-kwaśny - - - Melanzane w Agrodolce.
Instrukcje
Pozostaw skórki i usuń nasiona z dyni.
Potnij ciało wzdłuż na kliny, każdy o długości dłoni od opuszka palca do nadgarstka. W średnim rondlu rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodać kliny dyni. Gotować, aż miękki i głęboki złoty kolor, 7 do 8 protokół. Obrócić kliny i dodać czosnek.
Skropić najpierw miód, a następnie ocet na kawałki dyni i doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować, aż płyny zmniejszą się do glazury, obracając kawałki dyni, jeśli to konieczne.
Dodaj bazylii i mięty w ostatniej sekundzie.
Kliny z dyni przekładamy na talerz, a na wierzchu mżemy soki z patelni.
Podawać w temperaturze pokojowej lub na gorąco.