Dynia, szpinak i Feta Frittata
Dynia, szpinak i Feta Frittata może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 432 kalorie, 28g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.61 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz cebulę, szpinak, ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 59 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest solidne. Spróbuj Szpinak i Feta Frittata, Szpinak i Feta Frittata, oraz Szpinak i Feta Frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Lekko nasmarować 10-calowy plac do pieczenia naczynia i linii go z pergaminem.
Umieść dynię w misce bezpiecznej dla mikrofalówki; przykryj i gotuj w kuchence mikrofalowej na pełnej mocy, mieszając w połowie czasu gotowania, do miękkości, około 5 minut.
Umieść ziemniaka w kuchence mikrofalowej bezpieczne miski; przykryć i gotować w kuchence mikrofalowej na pełnej mocy, aż do miękkości na tyle, aby przebić widelcem, o 4 protokół.
Połączyć dynię i ziemniaki w dużej misce.
Dodać szpinak, ser feta, ser Cheddar, i jajka; wymieszać.
Przenieść mieszaninę do przygotowanego naczynia; top z pokrojoną cebulą.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż będzie jędrny, około 25 minut. Odstawić na 5 minut przed podaniem.