Dynia Maślana i zapiekanka śmietankowo-szpinakowa to bezglutenowe i pierwotne przystawka. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 250 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać śmietanę, szpinak, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 70%. Spróbuj Zapiekanka Ze Szpinaku Śmietana, Zapiekanka Ze Szpinaku Śmietana, oraz Fantastyczna Zapiekanka Ze Szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Jeśli używasz świeżego szpinaku, doprowadzić 1 cal wody do wrzenia w garnku 6-do 8-quart na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodaj szpinak, kilka garści na raz, i gotować, obracając szczypcami, aż zwiędnie, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
3
Odcedzić w durszlaku i spłukać pod zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
4
Dokładnie wycisnąć gotowany świeży lub rozmrożony mrożony szpinak w małych garściach, aby usunąć nadmiar wilgoci, a następnie grubo posiekać i przenieść do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak Mrożony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Stopić 3 łyżki masła w 8-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie małym ogniu, następnie ugotować cebulę i czosnek, mieszając, aż zmiękną, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Czosnek
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj mieszankę cebuli do szpinaku wraz z solą, pieprzem, gałką muszkatołową i śmietaną i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
Gałka Muszkatołowa
Pieprz
Krem
Cebula
Sól
7
Umieść piekarnik rack w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 204°. masło 3-quart płytkie naczynie do pieczenia (13 przez 9 cali; Nie szkło).
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
8
Pokroić squasha, aby oddzielić sekcję żarówki od sekcji solid neck, a następnie pokroić kawałki wzdłuż na plastry o grubości 1/8 cala za pomocą krajalnicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
9
Ułóż mieszankę squasha i szpinaku w naczyniu do pieczenia, używając około jednej piątej squasha i jednej czwartej szpinaku na każdą warstwę, zaczynając i kończąc na squasha.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
Nóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
10
Wierzchnią warstwę squasha posypać równomiernie serem i kropką z pozostałymi 2 łyżkami masła, następnie przykryć bezpośrednio arkuszem pergaminu lub papierem woskowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Ser
Nóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Woskowany
11
Piec, aż squash jest tender i napełnianie jest bulgotanie, 25 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
12
Usuń papier i piec zapiekankę, aż rumiane w miejscach, 10 do 15 protokół, lub broil 3 cale od ciepła, 2 do 3 protokół.