Dynia faszerowana wołowiną w sosie curry

Dynia faszerowana wołowiną w sosie curry
Curry Beef-Stuffed Squash może być właśnie tym dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 352 kalorie , 16 g białka i 16 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 1,27 USD za porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga ząbków czosnku, mielonego imbiru, ryżu i pietruszki. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 55 minut . Z oceną Spoonacular wynoszącą 56% danie jest solidne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Curry Acorn Squash Soup , Curry Butternut Squash and Apple Soup i Curry Butternut Squash Soup .

Instrukcje

1
Odwróć dynię i umieść ją w natłuszczonej blasze do pieczenia o wymiarach 15 x 10 x 1 cal.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
2
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 35–45 minut lub do momentu, aż mięso będzie prawie miękkie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski
3
Tymczasem na patelni smaż wołowinę, cebulę i czosnek na średnim ogniu, aż mięso straci różowy kolor, a cebula będzie miękka; odcedź.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Zastąpić łopatką JagnięcąPokroić W Kostkę O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Zastąpić łopatką Jagnięcą
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Hojne Szczypty Garam MasalaHojne Szczypty Garam Masala
4
Rozpuść bulion w wodzie; dodaj do patelni. Dodaj pozostałe składniki; dobrze wymieszaj. Obróć dynię przekrojoną stroną do góry w patelni i wypełnij mieszanką mięsną.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1-calowy Plaster Boczku, Drobno Posiekany1-calowy Plaster Boczku, Drobno Posiekany
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Hojne Szczypty Garam MasalaHojne Szczypty Garam Masala
5
Napełnij patelnię gorącą wodą do wysokości 1/4 cala; przykryj luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-calowy Plaster Boczku, Drobno Posiekany1-calowy Plaster Boczku, Drobno Posiekany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pierś Z Indyka Bez Skóry I Kości, Pokrojona W PaskiPierś Z Indyka Bez Skóry I Kości, Pokrojona W Paski
Hojne Szczypty Garam MasalaHojne Szczypty Garam Masala
6
Piec w temperaturze 350° przez 20–30 minut lub do momentu, aż ciasto będzie dobrze podgrzane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn