Dynia faszerowana dzikim ryżem
Jeśli masz około 1 godziny i 35 minut do spędzenia w kuchni, dynia faszerowana dzikim ryżem może być świetnym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym i laktoowo-wegetariańskim do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 384 kalorie , 7 g białka i 7 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 1,51 USD za porcję. Mieszanka wody, selera, oliwy z oliwek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Sprawdza się dobrze jako dość niedrogi dodatek. 1 osoba wypróbowała ten przepis i mu się spodobał. Jest on prezentowany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 79% . Ta ocena jest całkiem dobra. Wypróbuj przepisy na podobne dania : dynia faszerowana indykiem i ryżem , dynia faszerowana jaskrem - ryż pełnoziarnisty i kurczak oraz muszle faszerowane kurczakiem i dzikimi grzybami .
Instrukcje
W dużym rondlu połącz ryż z zawartością mieszanki przypraw, bulionem, szałwią i tymiankiem. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 23-25 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki, a płyn prawie wchłonie. W międzyczasie, na dużej patelni, podsmaż seler i cebulę na oliwie, aż zmiękną. Dodaj żurawinę, orzechy pekan i pietruszkę.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z mieszanką ryżową.
Przekrój dynię na pół wzdłuż.
Usuń pestki i błonki. Ostrym nożem odetnij cienki plasterek z dolnej części każdej połówki, tak aby cukinia leżała płasko. Napełnij połówki cukinii około 1/2 szklanki mieszanki ryżowej.
Umieścić w natłuszczonej blasze do pieczenia o wymiarach 15 x 10 x 1 cal.
Posmaruj jedną stronę dużego kawałka grubej folii aluminiowej sprayem do pieczenia. Przykryj patelnię szczelnie folią, stroną pokrytą do dołu.
Piecz w temperaturze 350° przez 50–60 minut lub do momentu, aż dynia będzie miękka.