Dymny Indyk Chili

Dymny Indyk Chili
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Dymny Indyk Chili może być znakomity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 57g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 600 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.91 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Mieszanka soli i pieprzu, fasola, Poblano chiles-prażone, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to dymno-słodkie chili z indyka, Słodkie i dymne domowe indycze Chili, oraz Dymny i słodki Indyk Chili {bezglutenowe}.

Instrukcje

1
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance rozgrzej olej. Doprawić indyka solą i pieprzem; gotować na umiarkowanym ogniu, aż rumiane, 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
2
Przenieść na talerz.
3
Dodać czosnek i cebulę do zapiekanki i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dodaj ancho i chipotle chile proszków, kminek i goździki i gotować, mieszając, przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
5
Dodać pomidory i wodę; doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
6
Indyka wrzucić do zapiekanki; doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości, o 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
7
Przełożyć indyka na talerz i lekko ostudzić. Wyrzucić kości i skórę i pokroić mięso na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
8
Odtłuść tłuszcz z chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
9
Dodaj squasha i indyka. Dusić na małym ogniu, aż squash jest tender, 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
10
Dodać fasolę i poblanos. Doprawić solą i pieprzem. Chochla 1 szklanka chili do miski. Wymieszać z koncentratem pomidorowym, aż się rozpuści, a następnie wmieszać chili z powrotem do zapiekanki. Dusić przez 5 minut, następnie podawać w kubkach lub miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
11
Podawać z: liśćmi kolendry, niskotłuszczową kwaśną śmietaną i chlebem kukurydzianym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasna śmietanaJasna śmietana
świeża Kolendraświeża Kolendra
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
12
Uwagi: jedna porcja: 398 kalorii, 2 GM tłuszczu całkowitego, 0 GM tłuszczów nasyconych, 42 GM węglowodanów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia100
Magazyn