Dymny Indyk Chili

Dymny Indyk Chili
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Dymny Indyk Chili może być znakomity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 57g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 600 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.91 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Mieszanka soli i pieprzu, fasola, Poblano chiles-prażone, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to dymno-słodkie chili z indyka, Słodkie i dymne domowe indycze Chili, oraz Dymny i słodki Indyk Chili {bezglutenowe}.

Instrukcje

1
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance rozgrzej olej. Doprawić indyka solą i pieprzem; gotować na umiarkowanym ogniu, aż rumiane, 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
2
Przenieść na talerz.
3
Dodać czosnek i cebulę do zapiekanki i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
Dodaj ancho i chipotle chile proszków, kminek i goździki i gotować, mieszając, przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
5
Dodać pomidory i wodę; doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
6
Indyka wrzucić do zapiekanki; doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości, o 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
7
Przełożyć indyka na talerz i lekko ostudzić. Wyrzucić kości i skórę i pokroić mięso na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
8
Odtłuść tłuszcz z chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
9
Dodaj squasha i indyka. Dusić na małym ogniu, aż squash jest tender, 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
10
Dodać fasolę i poblanos. Doprawić solą i pieprzem. Chochla 1 szklanka chili do miski. Wymieszać z koncentratem pomidorowym, aż się rozpuści, a następnie wmieszać chili z powrotem do zapiekanki. Dusić przez 5 minut, następnie podawać w kubkach lub miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
11
Podawać z: liśćmi kolendry, niskotłuszczową kwaśną śmietaną i chlebem kukurydzianym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasna śmietanaJasna śmietana
świeża Kolendraświeża Kolendra
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
12
Uwagi: jedna porcja: 398 kalorii, 2 GM tłuszczu całkowitego, 0 GM tłuszczów nasyconych, 42 GM węglowodanów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia100
Magazyn