Dymny Indyk Chili
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Dymny Indyk Chili może być znakomity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 57g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 600 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.91 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Mieszanka soli i pieprzu, fasola, Poblano chiles-prażone, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to dymno-słodkie chili z indyka, Słodkie i dymne domowe indycze Chili, oraz Dymny i słodki Indyk Chili {bezglutenowe}.
Instrukcje
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance rozgrzej olej. Doprawić indyka solą i pieprzem; gotować na umiarkowanym ogniu, aż rumiane, 15 protokół.
Dodać czosnek i cebulę do zapiekanki i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 10 protokół.
Dodaj ancho i chipotle chile proszków, kminek i goździki i gotować, mieszając, przez 5 protokół.
Dodać pomidory i wodę; doprowadzić do duszenia.
Indyka wrzucić do zapiekanki; doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości, o 2 godziny.
Przełożyć indyka na talerz i lekko ostudzić. Wyrzucić kości i skórę i pokroić mięso na kawałki wielkości kęsa.
Dodaj squasha i indyka. Dusić na małym ogniu, aż squash jest tender, 15 protokół.
Dodać fasolę i poblanos. Doprawić solą i pieprzem. Chochla 1 szklanka chili do miski. Wymieszać z koncentratem pomidorowym, aż się rozpuści, a następnie wmieszać chili z powrotem do zapiekanki. Dusić przez 5 minut, następnie podawać w kubkach lub miseczkach.
Podawać z: liśćmi kolendry, niskotłuszczową kwaśną śmietaną i chlebem kukurydzianym.
Uwagi: jedna porcja: 398 kalorii, 2 GM tłuszczu całkowitego, 0 GM tłuszczów nasyconych, 42 GM węglowodanów.