Dymna czarna fasola z grillowaną jagnięciną

Dymna czarna fasola z grillowaną jagnięciną
Dymna czarna fasola z grillowaną jagnięciną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.98 za porcję. Jedna porcja zawiera 764 kalorie, 53g białka, oraz 46 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka mielonego kminku, wina, pomidorów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%. Podobne przepisy to Tosty z awokado z dymną czarną fasolą, szpinakiem i jajkami, Kubańska smażona komosa ryżowa z czarną fasolą i dymną Tempeh, oraz Dymne chili z indyka z papryką Chipotle i czarną i białą fasolą.

Instrukcje

1
Posortuj ziarna na zanieczyszczenia, a następnie spłucz. Przynieś fasolę i 1 litr wody do wrzenia na dużym ogniu w 5-do 6-litrowej patelni. Przykryć, gotować przez 2 minuty i zdjąć z ognia. Fasola jest gotowa do gotowania po namoczeniu przez 2 godziny, ale jest bardziej strawna po 4 godzinach. Aby użyć, odcedzić i spłukać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
W 4-do 5-Quart patelni na dużym ogniu, przynieść 2 szklanki wody, 1 szklanka posiekanej cebuli, kolendra, chili, czosnek, 1/2 łyżeczki kminku i oregano do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić, pod przykryciem, przez 10 minut. Wirować w blenderze, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Na patelni połączyć mieszankę cebuli, bulion i namoczoną fasolę. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień i gotować, pod przykryciem, przez 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Tymczasem na patelni 3-do 4-quart na średnim ogniu często mieszaj boczek i 1 1/2 szklanki cebuli, aż cebula będzie głęboko złocista, około 20 minut. Wymieszać z winem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Na stojaku w 12-przez 15-calowej patelni brojlerów, pomidory broil 2 cale od ciepła, obracając się aż poczerniały na całym, o 15 protokół. Grubo posiekać; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny PieprzMieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny Pieprz
6
Do fasoli dodać mieszankę boczku, pomidory, mielony majeranek i ocet. Gotować na wolnym ogniu, odkryte, często mieszając, aż fasola będzie miękka do ugryzienia i wystarczająco dużo płynu odparuje, aby gęsty gulasz, 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
7
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
8
Podczas gdy fasola gotuje się na wolnym ogniu, posyp jagnięcinę solą, pieprzem i pozostałym kminkiem. Broil 2 cale poniżej ciepła, obracając raz, aż zrobić do własnych upodobań, o 8 minut dla średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
9
Łyżka mieszanki fasoli w 4 szerokie miski zupy. Każdą z nich ułożyć kotletem jagnięcym i udekorować gałązkami majeranku.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Dużych Szalotek8 Dużych Szalotek
MajeranekMajeranek
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Magazyn