Dymna czarna fasola z grillowaną jagnięciną

Dymna czarna fasola z grillowaną jagnięciną
Dymna czarna fasola z grillowaną jagnięciną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.98 za porcję. Jedna porcja zawiera 764 kalorie, 53g białka, oraz 46 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka mielonego kminku, wina, pomidorów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%. Podobne przepisy to Tosty z awokado z dymną czarną fasolą, szpinakiem i jajkami, Kubańska smażona komosa ryżowa z czarną fasolą i dymną Tempeh, oraz Dymne chili z indyka z papryką Chipotle i czarną i białą fasolą.

Instrukcje

1
Posortuj ziarna na zanieczyszczenia, a następnie spłucz. Przynieś fasolę i 1 litr wody do wrzenia na dużym ogniu w 5-do 6-litrowej patelni. Przykryć, gotować przez 2 minuty i zdjąć z ognia. Fasola jest gotowa do gotowania po namoczeniu przez 2 godziny, ale jest bardziej strawna po 4 godzinach. Aby użyć, odcedzić i spłukać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
W 4-do 5-Quart patelni na dużym ogniu, przynieść 2 szklanki wody, 1 szklanka posiekanej cebuli, kolendra, chili, czosnek, 1/2 łyżeczki kminku i oregano do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić, pod przykryciem, przez 10 minut. Wirować w blenderze, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Na patelni połączyć mieszankę cebuli, bulion i namoczoną fasolę. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień i gotować, pod przykryciem, przez 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Tymczasem na patelni 3-do 4-quart na średnim ogniu często mieszaj boczek i 1 1/2 szklanki cebuli, aż cebula będzie głęboko złocista, około 20 minut. Wymieszać z winem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie PlasterkiZiemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Na stojaku w 12-przez 15-calowej patelni brojlerów, pomidory broil 2 cale od ciepła, obracając się aż poczerniały na całym, o 15 protokół. Grubo posiekać; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny PieprzMieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny Pieprz
6
Do fasoli dodać mieszankę boczku, pomidory, mielony majeranek i ocet. Gotować na wolnym ogniu, odkryte, często mieszając, aż fasola będzie miękka do ugryzienia i wystarczająco dużo płynu odparuje, aby gęsty gulasz, 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie PlasterkiZiemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
7
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
8
Podczas gdy fasola gotuje się na wolnym ogniu, posyp jagnięcinę solą, pieprzem i pozostałym kminkiem. Broil 2 cale poniżej ciepła, obracając raz, aż zrobić do własnych upodobań, o 8 minut dla średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
9
Łyżka mieszanki fasoli w 4 szerokie miski zupy. Każdą z nich ułożyć kotletem jagnięcym i udekorować gałązkami majeranku.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Dużych Szalotek8 Dużych Szalotek
MajeranekMajeranek
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Magazyn