Dymiony dip z bakłażana i kolendry

Smoky bakłażan & kolendra dip może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 75 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. 122 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, grecki jogurt, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co nie jest zbyt wspaniałe. Smoky bakłażan dip & barbecued poppadums, Pikantny gulasz z bakłażana z kolendrą i miętą, oraz Kotlety jagnięce z sałatką z wędzonego bakłażana są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zapal gaz na 2 pierścienie, a następnie połóż bakłażany bezpośrednio na nich, 2 na pierścieniu. W ciągu 30 sekund będą one poczerniały z jednej strony, więc użyj szczypiec, aby je obrócić, dopóki nie zostaną dobrze zwęglone ze wszystkich stron. Alternatywnie, gotować bakłażany pod grillem lub na grillu, obracając je, aż zostaną poczernione.
Po zakończeniu włóż bakłażany do plastikowej torby. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, zdejmij poczerniałą skórę i włóż miąższ (który powinien być ugotowany i miękki) do durszlaka, aby odcedzić na 30 minut.
Bakłażan przełożyć do miski, następnie rozgnieść widelcem lub zmiksować blenderem ręcznym, ale nie robić go całkowicie gładkim. Wymieszać jogurt, oliwę z oliwek i szczyptę tłuszczu soli, następnie dodać kolendrę, czosnek i sok z cytryny lub limonki. Posmakuj i w razie potrzeby dodaj więcej soli lub soku z cytryny, ale uważaj, aby nie przytłoczyć smaku bakłażana.