Dwukrotnie Gotowane Frytki

Dwukrotnie Gotowane Frytki
Dwa razy gotowane frytki to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 243 kalorie. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 428 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to frytki, jak zrobić frytki w domu, Frytki Gotowane Z Kaczki, oraz Powoli Gotowany Francuski Dip.

Instrukcje

1
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia. Linia duża blacha do pieczenia z kilku warstw ręczników papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Pokrój 1 ziemniaka wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala. Ułóż od 2 do 3 plastrów ziemniaków na raz i pokrój wzdłuż na pałeczki o szerokości 1/4 cala. Paluszki ziemniaczane gotować we wrzącej wodzie, aż zacznie zmiękać, 3 do 4 minut. Używając szczelinowej łyżki lub szczypiec, przenieś patyczki ziemniaczane do wyłożonej papierem ręcznikiem blachy do pieczenia, aby osuszyć. Powtórz cięcie, blanszowanie i odsączanie pozostałych ziemniaków. Pat paluszki ziemniaczane suche z dodatkowymi ręcznikami papierowymi. DO AHEAD: może być wykonany 4 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paluszki ZiemniaczanePaluszki Ziemniaczane
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
3
Odstawić na zewnątrz w temperaturze pokojowej.
4
Wlej tyle oleju rzepakowego do ciężkiego dużego garnka, aby osiągnąć głębokość 4 cali. Podłącz termometr do głębokiego smażenia z boku garnka; rozgrzać olej do 177°. pracując partiami, dodaj paluszki ziemniaczane do oleju i smażyć na złoty kolor, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paluszki ZiemniaczanePaluszki Ziemniaczane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Przenieś do czystych ręczników papierowych do osuszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
6
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
7
Podawać natychmiast.
1
Aby uzyskać najlepsze wyniki, podawać każdą partię frytek natychmiast. W razie potrzeby można je ogrzać na blasze do pieczenia w piekarniku o temperaturze 149°, podczas gdy pozostałe ziemniaki są smażone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn