Dwa razy pieczone ziemniaki z kozim serem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj dwukrotnie pieczonych ziemniaków z kozim serem. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.13 za porcję. Jedna porcja zawiera 358 kalorii, 16G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis z BBC Good Food ma 17 fanów. Jeśli masz mączne ziemniaki, pojedynczą śmietanę, kozi ser i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Dwa Razy Pieczone Ziemniaki Z Kozim Serem, Dwa razy pieczone ziemniaki z kozim serem i szczypiorkiem, oraz Dwukrotnie Pieczony Kozi Ser-Ziemniaki Truflowe.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Nakłuj każdego ziemniaka kilka razy widelcem.
Wstawić do piekarnika i gotować przez 1 godz.
Wyjąć z piekarnika i, za pomocą ręcznika do ochrony rąk, przeciąć je na pół wzdłuż. Użyj łyżki i wyjmij miąższ, pozostawiając wystarczająco dużo skóry i mięsa, aby utworzyć skorupę.
Połówki ziemniaków ułożyć, pokroić bokiem, na blasze do pieczenia.
Posmaruj trochę roztopionym masłem, a następnie grilluj przez 3-5 minut, aż zacznie chrupać. W międzyczasie miąższ ziemniaka rozgnieść 100 g koziego sera, resztki masła i śmietany, a następnie dobrze przyprawić. Łyżka trochę zacieru z powrotem do każdej skorupki ziemniaka, a następnie top z plasterkiem koziego sera.
Umieścić pod grillem i gotować przez 5 minut, aż złoty.