Duże krewetki w stylu Marsala: Gamberoni alla Marsala
Jumbo Shrimp Marsala-Style: Gamberoni alla Marsala przygotowuje się od początku do końca w ciągu około 1 godziny . Jedna porcja zawiera 407 kalorii , 36 g białka i 17 g tłuszczu . Za 4,89 USD za porcję otrzymujesz napój dla 4 osób. Jeśli masz pod ręką marsalę, poszarpane liście mięty, gałązki kopru włoskiego i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i peskatariańską . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 45% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Podobne przepisy to Jumbo Blueberry Muffins , Jumbo Size Yogurt Marble Cupcakes i Cookinghow Penne Alla Vodka .
Instrukcje
Obierz krewetki i usuń żyłki.
Na patelni o średnicy 12–14 cali rozgrzej oliwę z oliwek.
Ułóż krewetki w 1 warstwie. Dopraw solą i pieprzem. Na wierzchu połóż seler, cebulę, pomidory, porzeczki, kapary i orzeszki piniowe.
Podgrzej. Wymieszaj i zdeglasuj Marsalą.
Podziel na 4 talerze, posyp płatkami chili, gałązkami kopru włoskiego, bazylią i miętą.
Podawać z cząstkami cytryny.