Duża Wegańska Miska
Duża wegańska miska może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 2 i kosztuje 3,24 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 904 kalorie. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać quinoa, fioletowy kapusta, marchew, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona konopi, możesz śledzić to danie główne z Ciasteczka Konopne Sweet Dreams jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Miska Falafel [Wegańska], Wegańskie jajko w misce, oraz Wegańska Kubańska Miska.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204° i wyłóż dwie duże blachy do pieczenia pergaminem.
Rozłóż posiekane słodkie ziemniaki na jednym arkuszu.
Skropić 1/2 łyżki oleju lub tak i wrzucić ziemniaki, aż pokryte.
Odcedzić i opłukać ciecierzycę, a następnie umieścić na dużym ręczniku i pat aż do całkowitego wyschnięcia. Odrzuć wszelkie skórki, które odpadną.
Ciecierzycę przełożyć na blachę do pieczenia i skropić 1/2 łyżeczki oleju. Pocierać je dłońmi, aż zostaną lekko pokryte. Obficie posypać drobnoziarnistą solą morską i ulubionymi przyprawami. Lubię używać czosnku w proszku, chili w proszku, kminku, cayenne i soli. Wrzucić delikatnie połączyć.
Do nagrzanego piekarnika włożyć zarówno słodkie ziemniaki, jak i ciecierzycę. Piecz przez 15 minut w temperaturze 204°, a następnie usuń oba. Odwrócić słodkie ziemniaki i delikatnie toczyć wokół ciecierzycy.
Umieścić z powrotem w piekarniku na kolejne 15 minut lub tak, obserwując uważnie w ciągu ostatnich 5 minut. Gdy ciecierzyca są złote i słodkie ziemniaki są lekko rumiane na dole i widelec przetargu, są one gotowe do wyjścia.Tymczasem, gotować quinoa podczas pieczenia dzieje. Na drobnym sitku z siatki opłucz komosę ryżową, a następnie umieść w średnim garnku.
Dodać 1,5 szklanki wody i wymieszać. Doprowadzić mieszaninę do niskiego wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiej / średniej i przykryć pokrywką. Dusić, pod przykryciem, przez około 14-17 minut (można sprawdzić po 13 minutach), aż cała woda zostanie wchłonięta i komosa ryżowa będzie puszysta.
Dodaj kilka garści zieleni w dużej płytkiej misce. Miałam resztki najlepszej sałatki z jarmużu, więc użyłam jej jako bazy. Gdy pieczone warzywa i ciecierzyca są zrobione, pozwolić ciecierzycy do ostygnięcia przez 5 protokół, a następnie dodać je na sałatkę następnie plasterki awokado, hummus, rozdrobnione warzywa,i nasiona konopi. Zobacz zdjęcie, jak go pokryłem.
Serwuj natychmiast i ciesz się! Możesz użyć opatrunku, jeśli chcesz, ale zwykle nie zawracam sobie głowy. Jeśli masz resztki słodkich ziemniaków i pieczonej ciecierzycy, możesz umieścić je w lodówce. Podgrzać w piekarniku w temperaturze 204° przez około 5-10 minut.