Duńskie wypieki
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do twojego pudełka z przepisami, duńskie wypieki mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 5G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 18. Udaj się do sklepu i odbierz syrop klonowy, złoty cukier, cukier puder i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. 202 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co nie jest tak doskonałe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Choinka Duńskie Wypieki, Wytrawne duńskie wypieki z boczku i sera pleśniowego, oraz Duński bochenek i wypiek chleba w Duńskiej piekarni Jo Jo ' s.
Instrukcje
Mieszamy razem suche składniki plus 2 łyżeczki soli w procesorze, następnie mieszamy mleko i jajko, plus 100 ml wody, aż uzyskamy gładkie, lekko lepkie ciasto. Zagnieść przez 1 min, używając odrobiny mąki, aż będzie gładka. Włożyć do naoliwionej miski, przykryć olejowaną folią spożywczą i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 1 godzinę, aż podwoi się rozmiar (na noc w lodówce, jeśli chcesz).
Mąkę powierzchnię, a następnie wkleić ciasto na prostokąt o grubości 1 cm.
Połóż plastry masła na środku ciasta, w prostokącie. Złożyć ciasto na górze, na dole, a następnie boki, aż masło jest całkowicie ukryte. Naciśnij krawędzie w dół.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 50 x 30 cm, najpierw stukając ciasto wałkiem w delikatne grzbiety, aby można było stwierdzić, że masło jest równomiernie zgniatane wewnątrz ciasta, przed prawidłowym zwinięciem. Obróć ciasto o 90 stopni, następnie złóż prawą trzecią i lewą trzecią nad tym. Zrób to trzy razy, schładzając przez 15 minut po każdej rolce.
Ciasto pokroić na pół, na 2 kwadraty.
Rozwałkuj jeden kawałek ciasta do 35 x 35 cm.
Pokrój na 9 kwadratów, a następnie postępuj zgodnie z poniższymi instrukcjami dla każdego wypełnienia i kształtu. Jeśli chcesz wykonać więcej niż jeden kształt, łatwo jest podzielić ilość nadzienia. Nie martw się, jeśli Twoje kwadraty rosną podczas pracy, po prostu rozwałkuj je trochę ponownie.
Aby zrobić 18 Pecan pinwheels, Whiz 85g pecans aż będzie dobrze, następnie wymieszać 50g jasnego muscovado, 1 łyżkę syropu klonowego i 25g zmiękczonego masła.
Każdy kwadrat ciasta kroimy prawie na środek z każdego rogu, łyżką na 1 łyżeczce nadzienia, następnie składamy każdy punkt i wciskamy w środek. Przed pieczeniem rozrzuć więcej posiekanych orzechów pekan i trochę cukru.
Skropić odrobiną syropu klonowego do podania.
Do 18 kremów morelowych potrzeba 150 g kremu w wannie, 2 x 320 g moreli w puszkach i kilka łyżeczek dżemu morelowego. Umieścić 2 łyżki kremu w środku, posadzić dwie połówki moreli na górze, kropki z dżemem, następnie przeciągnąć 2 rogi i szczypać do uszczelnienia.
Aby upiec 18 rodzynek wymieszaj 50 g rodzynek, 25 g cukru, 1 łyżeczkę zmiksowanej przyprawy i 50 g miękkiego masła. Zamiast kroić ciasto na 9, pozostaw je w całości i rozłóż nadzienie.
Zwiń, pokrój na 9 rund, a następnie zmiażdż każdą z nich. Zmiksować 50 g cukru pudru i kilka kropli wody, aby po upieczeniu skropić.
Po uformowaniu i napełnieniu pozostaw wypieki do wyrośnięcia na 30 minut, aż będą nadmuchane i podwojone.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Posmaruj ubitym jajkiem, upewnij się, że ponownie uszczypniesz krawędzie, a następnie piecz przez około 20 minut, aż się zrumienią i powstaną.