Duńskie Kulki Naleśnikowe (Aebleskiver)

Duńskie Kulki Naleśnikowe (Aebleskiver)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc spróbuj Duńskich kulek naleśnikowych (Aebleskiver). Ten przepis służy 12 i kosztuje 10 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 94 kalorie, 2G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, masło, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Duńskie Kulki Naleśnikowe, Naleśniki Duńskie Aebleskiver, oraz Flaeskeaeggekage (Duński Bekon I Jajko Naleśnik/Omlet).

Instrukcje

1
W misce wymieszaj mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia, kardamonem i solą. W małej misce ubić jajko, aby wymieszać z mlekiem i 2 łyżkami masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Do suchych składników dodać płyny i mieszać aż do równomiernego zwilżenia.
3
Umieść patelnię aebleskiver na średnim ogniu. Gdy patelnia jest wystarczająco gorąca, aby kropla wody tańczyła, lekko posmaruj kubki naleśników roztopionym masłem i napełnij je do nieco poniżej krawędzi cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
W ciągu około 1 1/2 minuty na dnie kulek utworzą się cienkie skórki( centra nadal będą mokre); przebić skórkę smukłym drewnianym szpikulcem i delikatnie pociągnąć skorupę, aby obrócić kulkę naleśnika, aż około połowa ugotowanej porcji znajdzie się powyżej krawędzi kubka i niegotowane ciasto spływa do kubka. Gotować, aż skorupa na dnie kulki będzie ponownie wystarczająco jędrna, aby przebić, około kolejnej minuty, a następnie obracać kulkę szaszłykiem, aż grzbiet uformuje się, gdy najpierw ugotowany naleśnik znajdzie się na górze. Gotować, obracając od czasu do czasu szaszłykiem, aż kulki będą równomiernie rumiane i nie będą już wilgotne w środku, kolejne 10 do 12 minut. Sprawdź przekłuwając środek ostatniej kulki naleśnikowej dodanej do patelni ze szpikulcem-powinna wyjść czysta-lub rozbijając lekko kulkę; jeśli kulki zaczną się zbyt brązowe, włącz ciepło do niskiego poziomu, aż zostaną ugotowane w środku. Podnieś ugotowane kulki z patelni i podawaj na gorąco (patrz UWAGI). Powtórz, aby ugotować pozostałe ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn