Duńskie Kulki Naleśnikowe (Aebleskiver)

Duńskie Kulki Naleśnikowe (Aebleskiver)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc spróbuj Duńskich kulek naleśnikowych (Aebleskiver). Ten przepis służy 12 i kosztuje 10 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 94 kalorie, 2G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, masło, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Duńskie Kulki Naleśnikowe, Naleśniki Duńskie Aebleskiver, oraz Flaeskeaeggekage (Duński Bekon I Jajko Naleśnik/Omlet).

Instrukcje

1
W misce wymieszaj mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia, kardamonem i solą. W małej misce ubić jajko, aby wymieszać z mlekiem i 2 łyżkami masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zimne Mleko Do PodaniaZimne Mleko Do Podania
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
świeża Resztkaświeża Resztka
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Takie Jak M&m'sTakie Jak M&m's
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Do suchych składników dodać płyny i mieszać aż do równomiernego zwilżenia.
3
Umieść patelnię aebleskiver na średnim ogniu. Gdy patelnia jest wystarczająco gorąca, aby kropla wody tańczyła, lekko posmaruj kubki naleśników roztopionym masłem i napełnij je do nieco poniżej krawędzi cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Resztkaświeża Resztka
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
W ciągu około 1 1/2 minuty na dnie kulek utworzą się cienkie skórki( centra nadal będą mokre); przebić skórkę smukłym drewnianym szpikulcem i delikatnie pociągnąć skorupę, aby obrócić kulkę naleśnika, aż około połowa ugotowanej porcji znajdzie się powyżej krawędzi kubka i niegotowane ciasto spływa do kubka. Gotować, aż skorupa na dnie kulki będzie ponownie wystarczająco jędrna, aby przebić, około kolejnej minuty, a następnie obracać kulkę szaszłykiem, aż grzbiet uformuje się, gdy najpierw ugotowany naleśnik znajdzie się na górze. Gotować, obracając od czasu do czasu szaszłykiem, aż kulki będą równomiernie rumiane i nie będą już wilgotne w środku, kolejne 10 do 12 minut. Sprawdź przekłuwając środek ostatniej kulki naleśnikowej dodanej do patelni ze szpikulcem-powinna wyjść czysta-lub rozbijając lekko kulkę; jeśli kulki zaczną się zbyt brązowe, włącz ciepło do niskiego poziomu, aż zostaną ugotowane w środku. Podnieś ugotowane kulki z patelni i podawaj na gorąco (patrz UWAGI). Powtórz, aby ugotować pozostałe ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn