Duński Ebelskiver
Potrzebujesz wegetariańskiego dodatku lakto ovo ? Duński Ebelskiver może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis przeznaczony jest dla 7 osób i kosztuje 36 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 253 kalorie , 8 g białka i 10 g tłuszczu . Ten przepis wypróbowało i polubiło 19 osób. Aby przepis był tak smaczny, wystarczy mieszanka proszku do pieczenia, sody oczyszczonej, cukru i kilku innych składników. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 41% . Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Duński bochenek i pieczenie chleba w Jo Jo's Danish Bakery , Crescent Danish i Duńskie wypieki .
Instrukcje
Ubij żółtka w misce; ubić pół na pół, cukier i sól z żółtkami, aż do dokładnego wymieszania.
W osobnej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i cynamon. Ubij mieszaninę mąki z masą jajeczną, aż będzie gładka i zniknie większość grudek.
Za pomocą miksera elektrycznego ubijaj białka w misce, aż uzyskają sztywną pianę. Delikatnie wmieszać ubite białka do ciasta.
Posmaruj roztopionym masłem okrągłe wgłębienia żeliwnej patelni ebelskiver.
Postaw patelnię na średnim ogniu. Gdy masło będzie bardzo gorące i pachnie lekko orzechowo, wlewaj ciasto do każdego wgłębienia, wypełniając okrągłe kształty od połowy do trzech czwartych ich wysokości. Pozwól ebelskiverowi gotować, aż spód stanie się złotobrązowy, od 1 do 2 minut. Ciasto w środku będzie nadal płynne.
Za pomocą wykałaczki lub drewnianego szpikulca delikatnie popchnij każdy ebelskiver przy krawędzi, aby poluzować go z patelni. Wbij wykałaczkę delikatnie w górną krawędź od środka, delikatnie podnieś i obróć naleśnik, aby go odwrócić. Obróć je tak, aby zaokrąglone spody były skierowane do góry, a płynne ciasto ze środka naleśnika spływało na dno okrągłego wgłębienia. Smaż, aż druga strona każdego naleśnika się zarumieni, jeszcze około 1 minuty.
Gotowe naleśniki wyjmujemy z patelni za pomocą wykałaczki, przekładamy na talerz i podajemy ciepłe.