Duńska Czerwona Kapusta
Duńska czerwona kapusta może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 50 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 117 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka destylowanego octu, soku żurawinowego, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 29 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Spirala czerwona kapusta kalarepa Slaw z kolendry Vinaigrette, Duńska Czerwona Kapusta, oraz Duńska Kapusta Rumiana Z Kminkiem.
Instrukcje
Usuń zewnętrzny zestaw liści kapusty i wyrzuć.
Ćwiartki kapusty pokroić; usunąć i wyrzucić białą łodygę. Pozostałą kapustę drobno posiekać.
Masło rozpuścić w garnku na średnim ogniu. Gotować i mieszać kapustę w roztopionym maśle, aż lekko zmięknie, 2 do 3 protokół.
Kapustę zalać octem i wymieszać.
Do garnka dodaj sok żurawinowy i cukier. Kapustę doprawić solą.
Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, umieść pokrywę na garnku i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż kapusta będzie całkowicie miękka, 60 do 75 minut.
Dodaj więcej cukru pod koniec, jeśli jest tarta.