Duszony Radicchio i karmelizowany makaron cebulowy
Duszony Radicchio i karmelizowany makaron cebulowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 602 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.38 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka liści tymianku, płatki pieprzu lub, bulion warzywny, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć makaron można śledzić to danie główne z Czekoladowy Makaron Deserowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Spaghetti z karmelizowaną cebulą i Radicchio, Makaron z duszonym Radicchio, oraz Duszona Czerwona Kapusta Z Karmelizowaną Cebulą I Cydrem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuść 1 łyżkę masła z 1 łyżką oleju na dużej patelni ustawionej na średnim ogniu. Po ustąpieniu piany dodać cebulę, 1 łyżeczkę tymianku i ½ łyżeczki soli. Gotować, często mieszając, aż cebula nieco zmięknie, około 6 minut. Obniżyć ogień i nadal gotować powoli, mieszając od czasu do czasu, aż dobrze karmelizowane i bardzo miękkie, o 50 minut więcej, w zależności od zawartości wody w cebuli.
Dodaj 1 łyżeczkę octu i 1 łyżkę wody; mieszając i skrobanie wszelkie brązowe kawałki z dna patelni, aż większość płynu odparowała, o 3 protokół. Powtórz z inną łyżeczką octu i kolejną łyżką wody. Cebula powinna być trochę wilgotna. Doprawić solą i pieprzem.
Cebulę przełożyć do miski; odstawić.Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia na makaron.Tymczasem za pomocą tej samej patelni jak cebula stopić 1 łyżka masła z pozostałych 1 łyżka oleju na średnim ogniu.
Dodać czosnek i smażyć, aż pachnące, o 1 minutę.
Umieść poćwiartowane kawałki radicchio na patelni wycięte boki w dół. Powinny skwierczeć. Obrócić radicchio na drugą stronę i dodać tyle bulionu warzywnego, aby pokryć je mniej więcej w połowie.
Dodaj pozostałe masło, cukier, płatki pieprzu i szczyptę soli. Doprowadzić wodę do wrzenia, a następnie obniżyć ciepło do bardzo niskiego poziomu. Dusić około 15 minut, aż radicchio zmięknie i sos został zredukowany do syropowej glazury. Jeśli radicchio wydaje się zrobić przed glazury osiąga delikatnie usunąć je do płyty za pomocą szczeliny wkrótce. Kontynuuj gotowanie sosu, aż zmniejszy się do pożądanej konsystencji.
Polać sosem radicchio; odstawić lekko przykryte w ciepłe miejsce.
Dodać makaron do garnka wrzącej osolonej wody i gotować aż al dente, 8 do 10 protokół.
Odcedzić makaron, rezerwując około ½ szklanki wody do gotowania.
Umieść makaron w ciepłej misce do serwowania. Wymieszać z cebulą, parmezanem i wystarczającą ilością wody z makaronu, aby cebula pokryła makaron. Top makaron z radicchio, albo w dużych kawałkach lub grubo posiekane, jak wolisz. Zakończ posypką parmezanu i dobrym mieleniem czarnego pieprzu.