Duszony Radicchio i karmelizowany makaron cebulowy

Duszony Radicchio i karmelizowany makaron cebulowy
Duszony Radicchio i karmelizowany makaron cebulowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 602 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.38 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka liści tymianku, płatki pieprzu lub, bulion warzywny, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć makaron można śledzić to danie główne z Czekoladowy Makaron Deserowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Spaghetti z karmelizowaną cebulą i Radicchio, Makaron z duszonym Radicchio, oraz Duszona Czerwona Kapusta Z Karmelizowaną Cebulą I Cydrem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozpuść 1 łyżkę masła z 1 łyżką oleju na dużej patelni ustawionej na średnim ogniu. Po ustąpieniu piany dodać cebulę, 1 łyżeczkę tymianku i ½ łyżeczki soli. Gotować, często mieszając, aż cebula nieco zmięknie, około 6 minut. Obniżyć ogień i nadal gotować powoli, mieszając od czasu do czasu, aż dobrze karmelizowane i bardzo miękkie, o 50 minut więcej, w zależności od zawartości wody w cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CebulaCebula
TymianekTymianek
WodaWoda
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj 1 łyżeczkę octu i 1 łyżkę wody; mieszając i skrobanie wszelkie brązowe kawałki z dna patelni, aż większość płynu odparowała, o 3 protokół. Powtórz z inną łyżeczką octu i kolejną łyżką wody. Cebula powinna być trochę wilgotna. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
OcetOcet
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Cebulę przełożyć do miski; odstawić.Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia na makaron.Tymczasem za pomocą tej samej patelni jak cebula stopić 1 łyżka masła z pozostałych 1 łyżka oleju na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CebulaCebula
MakaronyMakarony
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
GarnekGarnek
4
Dodać czosnek i smażyć, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
5
Umieść poćwiartowane kawałki radicchio na patelni wycięte boki w dół. Powinny skwierczeć. Obrócić radicchio na drugą stronę i dodać tyle bulionu warzywnego, aby pokryć je mniej więcej w połowie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WarzywnyBulion Warzywny
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj pozostałe masło, cukier, płatki pieprzu i szczyptę soli. Doprowadzić wodę do wrzenia, a następnie obniżyć ciepło do bardzo niskiego poziomu. Dusić około 15 minut, aż radicchio zmięknie i sos został zredukowany do syropowej glazury. Jeśli radicchio wydaje się zrobić przed glazury osiąga delikatnie usunąć je do płyty za pomocą szczeliny wkrótce. Kontynuuj gotowanie sosu, aż zmniejszy się do pożądanej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
MasłoMasło
PieprzPieprz
SOSSOS
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
7
Polać sosem radicchio; odstawić lekko przykryte w ciepłe miejsce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
SOSSOS
8
Dodać makaron do garnka wrzącej osolonej wody i gotować aż al dente, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Odcedzić makaron, rezerwując około ½ szklanki wody do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
10
Umieść makaron w ciepłej misce do serwowania. Wymieszać z cebulą, parmezanem i wystarczającą ilością wody z makaronu, aby cebula pokryła makaron. Top makaron z radicchio, albo w dużych kawałkach lub grubo posiekane, jak wolisz. Zakończ posypką parmezanu i dobrym mieleniem czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
WodaWoda
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
ParmezanParmezan
CebulaCebula
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Podawać na ciepło.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn