Duszony mostek wołowy z cebulą, pieczarkami i balsamicznym
Duszony mostek wołowy z cebulą, pieczarkami i balsamicznym wymaga ok. 3 godziny i 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 65g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 745 kalorii. Na 5,16 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Sprawdza się jako drogie danie główne dla Chanuka. 458 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz boczek, szczypiorek, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 94%. Spróbuj Zinfandel - duszony mostek wołowy z cebulą i ziemniakami, Duszona wołowina z czerwoną cebulą i grzybami, oraz Włoskie paszteciki wołowe z pieczarkami, cebulą i sosem balsamicznym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Zalać dużą patelnię z oliwą z oliwek i doprowadzić do wysokiej temperatury. Mostek obficie przyprawić solą.
Dodaj mostek do patelni i brązowy dobrze po obu stronach.
Usuń mostek z patelni i rezerwy.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Obniżyć ciepło do średniego, porzucić nadmiar oleju, a na patelnię dodać boczek i skórkę z odrobiną oleju. Gotować boczek, mieszając od czasu do czasu, aż boczek jest chrupiące i wypuścił dużo tłuszczu.
Dodać cebulę i seler. Doprawić solą i gotować, aż będą bardzo miękkie i aromatyczne, 7 do 8 minut.
Dodać czosnek i gotować przez kolejne 2 do 3 protokół. Wrzucić grzyby i gotować, aż będą miękkie i zwiędną.
Dodać ocet balsamiczny i zmniejszyć go o połowę. Spróbuj-będzie bardzo ocet, ale to jest ok, nie martw się. W razie potrzeby doprawić solą.
Ułożyć mostek na szczycie mieszanki warzywnej i dodać rosół z kurczaka na patelni, aż po prostu obejmuje mostek.
Dodaj liście laurowe i tymianek.
Przykryj patelnię folią i piecz w piekarniku. Piecz przez 1 godzinę, sprawdź mostek i odwróć.
Dodaj więcej zapasów, jeśli poziom cieczy zmniejszył się. Przykryj patelnię ponownie i przywróć ją do piekarnika na kolejną godzinę.
Zdjąć folię i piec przez 30 minut więcej.
Wyjmij patelnię z piekarnika, przenieś mostek na deskę do krojenia, przykryj folią i pozostaw na 20 minut.
Usuń nadmiar tłuszczu z płynu do gotowania. Jeśli warzywa pływają w płynie, zmniejsz płyn na płycie kuchennej na średnim ogniu. Chcesz, żeby sos był soupy. Posmakuj płynu i w razie potrzeby ponownie dopraw. Pokroić mostek na ziarno na ukos.
Podawać posypane mieszanką cebulowo-grzybową i posypane posiekanym szczypiorkiem.
Polecane wino: Shiraz, Tempranillo, Zinfandel
Shiraz, Tempranillo i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na mostek wołowy. Wszystkie te czerwone wina mogą obsłużyć mięsisty, dymny smak mostku. Jeśli mówisz o tradycyjnym żydowskim mostku, będziesz chciał poszukać koszernego czerwonego wina. Winnica Yangarran Estate PF Shiraz z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Yangarra Estate Vineyard PF Shiraz]()
Yangarra Estate Vineyard PF Shiraz
PF (Preservative Free) Shiraz jest wytwarzany z winogron uprawianych na certyfikowanych biodynamicznych winnicach jednowarstwowych, uprawianych bez herbicydów, fungicydów lub syntetycznych chemikaliów. Jest wytwarzany bez jakichkolwiek dodatków: siarki (konserwantów), kwasu, taniny lub drobin. Jest to średnio mocne, świeże, owocowe wino, które jest pyszne, jak młode wino. Mając to na uwadze, mają PF shiraz z powrotem do ich pierwszego rocznika 2013, który nadal pokazuje niektóre piękne żywe postacie.Wegańskie