Duszony Kurczak Z Puree Cytrynowym
Duszony kurczak z puree cytrynowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 369 kalorii. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pieprzu, włoskiej przyprawionej bułki tartej, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak cytrynowo-musztardowy z puree szczypiorkowym, Puree ziemniaczane i Rutabaga z cytryną, oraz Puree z cytryny i Kapara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; spłaszczyć do grubości 1/4 cala, za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Posypać obie strony kurczaka równomiernie 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Pogłębianie w bułce tartej. Odstawić.
Pieczarki smażyć w 1 łyżeczce gorącego oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu 8 minut lub do momentu, gdy krawędzie są rumiane.
Posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu; odstawić.
Podsmażyć czosnek w 1 łyżce gorącego oleju na średnim ogniu 5 do 10 minut lub aż lekko rumiane i miękkie.
Usuń z patelni, i rozgnieść lekko widelcem lub masher ziemniaków; odstawić.
Przygotować puree cytrynowe i ogrzać.
Roztopić 1 łyżka masła z 1/2 łyżka oleju na patelni na średnim ogniu; dodać 2 piersi z kurczaka, i gotować 4 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Usuń kurczaka do stojaka drutu w patelni jellyroll. Trzymaj kurczaka w piekarniku w temperaturze 22
Powtórz z pozostałym masłem, olejem i kurczakiem.
Bulion z kurczaka wymieszać i dalej 3 składniki na patelnię i gotować 2 minuty, mieszając, aby rozluźnić cząstki z dna patelni. Wymieszać z podsmażonymi grzybami i czosnkiem.
Wymieszać razem 3 łyżki mąki i 1/4 szklanki wody; ubić do mieszaniny bulionu na średnim ogniu. Gotować 3 protokół, ubijając stale, lub aż zgęstnieje.
Podawać z kurczakiem i puree cytrynowym.