Duszony kurczak z małymi warzywami i groszkiem

Duszony kurczak z małymi warzywami i groszkiem
Duszony kurczak z małymi warzywami i groszkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 486 kalorii, 35g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,74 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz połówki piersi z kurczaka, udka z kurczaka, baby rzepy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Duszone Warzywa Dla Dzieci, Duszony kurczak z Baby Yam, oraz Kurczak duszony z karczochami i groszkiem.

Instrukcje

1
Rozpuścić 1 łyżkę masła w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Kurczaka posypać równomiernie solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
3
Dodaj kurczaka na patelnię; smażyć 5 minut z każdej strony lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Zdjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj bulion do patelni; gotować 1 minutę, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać wino i 6 kolejnych składników( przez liście laurowe); wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
WinoWino
7
Dodać kurczaka na patelnię, pisklę do mieszanki warzywnej; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż kurczak jest gotowy. Odrzuć liście laurowe i gałązki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Wyjąć kurczaka i warzywa z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
10
Wlać płyn do gotowania do worka; odstawić na 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
11
Spuścić kapiele z powrotem do patelni, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz. Zwrócić płyn do patelni. Doprowadzić płyn do wrzenia; gotować, aż zmniejszy się do 1 1/2 szklanki (o 5 protokół).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Roztopić Pozostałe 1 łyżka masła w małej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Dodaj mąkę, mieszając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
14
Dodać mieszaninę mąki do gotowania cieczy; gotować 2 minuty lub aż lekko gęsty, stale mieszając. Powrót kurczaka i mieszanki warzyw na patelnię; wymieszać z groszkiem. Gotować 3 minuty lub aż do całkowitego ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Dekoruj posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn