Duszony kurczak z karczochami
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Duszony kurczak i karczochy może być super przepis spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.22 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 598 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz obrane ze skóry udka z kurczaka, ocet, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest solidne. Spróbuj Kurczak duszony z karczochami i groszkiem, Duszony Grecki kurczak i karczochy, oraz Duszony kurczak z karczochami i oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć i wyrzucić tłuszcz z ud.
Posiekaj cebulę. Grzyby opłukać i przyciąć przebarwione końce łodygi.
Umieścić kurczaka w 11-do 12-calowej patelni nieprzywierającej na dużym ogniu. Lekko brązowe kawałki, obracając w razie potrzeby, 3 do 5 minut.
Wyjąć kurczaka z patelni i odstawić.
Dodaj cebulę, grzyby i 1/2 szklanki bulionu na patelnię. Wymieszać, aby uwolnić rumiane kawałki, przykryć, i gotować 5 protokół, następnie odkryć i mieszać często, aż grzyby są lekko rumiane, o 5 protokół więcej.
Wyjąć z ognia i wymieszać z octem, pastą pomidorową, tymiankiem i pozostałym bulionem. Następnie powrót kurczaka i soki na patelnię.
W międzyczasie, ostrym nożem, odciąć i wyrzucić górę 1/3 każdego karczocha i przyciąć przebarwione końce łodyg. Zerwać i wyrzucić liście do delikatnych, bladozielonych wewnętrznych.
Karczochy kroimy w ćwiartki pionowo. Nożem Wytnij rozmyte Dławiki z karczochowych serc i wyciągnij maleńkie liście z kolczastymi końcami. Ćwiartki karczocha zanurzyć w około 2 ćwiartkach wody wymieszanej z 2 łyżkami octu (aby karczochy mniej przyciemniały). Swish karczochy do opłukania, a następnie odsączyć.
Ułożyć karczochy na wierzchu kurczaka, przykryć patelnię i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak i karczochy są miękkie po przekłuciu, o 15 protokół.
Natkę pietruszki posypać mieszaniną kurczaka, następnie łyżką na talerze i doprawić do smaku solą i pieprzem.