Duszony kurczak z karczochami

Duszony kurczak z karczochami
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Duszony kurczak i karczochy może być super przepis spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.22 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 598 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz obrane ze skóry udka z kurczaka, ocet, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest solidne. Spróbuj Kurczak duszony z karczochami i groszkiem, Duszony Grecki kurczak i karczochy, oraz Duszony kurczak z karczochami i oliwkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przyciąć i wyrzucić tłuszcz z ud.
2
Posiekaj cebulę. Grzyby opłukać i przyciąć przebarwione końce łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Umieścić kurczaka w 11-do 12-calowej patelni nieprzywierającej na dużym ogniu. Lekko brązowe kawałki, obracając w razie potrzeby, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Wyjąć kurczaka z patelni i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj cebulę, grzyby i 1/2 szklanki bulionu na patelnię. Wymieszać, aby uwolnić rumiane kawałki, przykryć, i gotować 5 protokół, następnie odkryć i mieszać często, aż grzyby są lekko rumiane, o 5 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Wyjąć z ognia i wymieszać z octem, pastą pomidorową, tymiankiem i pozostałym bulionem. Następnie powrót kurczaka i soki na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
W międzyczasie, ostrym nożem, odciąć i wyrzucić górę 1/3 każdego karczocha i przyciąć przebarwione końce łodyg. Zerwać i wyrzucić liście do delikatnych, bladozielonych wewnętrznych.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
8
Karczochy kroimy w ćwiartki pionowo. Nożem Wytnij rozmyte Dławiki z karczochowych serc i wyciągnij maleńkie liście z kolczastymi końcami. Ćwiartki karczocha zanurzyć w około 2 ćwiartkach wody wymieszanej z 2 łyżkami octu (aby karczochy mniej przyciemniały). Swish karczochy do opłukania, a następnie odsączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trójkolorowe Chipsy TacoTrójkolorowe Chipsy Taco
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
9
Ułożyć karczochy na wierzchu kurczaka, przykryć patelnię i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak i karczochy są miękkie po przekłuciu, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Natkę pietruszki posypać mieszaniną kurczaka, następnie łyżką na talerze i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn