Duszony Kurczak Marsala
Duszony kurczak Marsalan jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 5,53 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 744 kalorie, 46g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Jeśli masz tymianek, szałwia polenta, skóra na, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Duszone żeberka wołowe z Tortelloni w sosie śmietanowym Marsala (Wolnowar ), oraz Kurczak Marsala.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. kurczaka opłucz, osusz papierowymi ręcznikami i dopraw obie strony solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w dużej, wysokiej jednostronnej patelni do smażenia na średniej wysokości. Praca w partiach, brązowy kurczak po obu stronach, obracając raz, 10 do 12 minut.
Przełożyć kurczaka na talerz; namiot luźno z pergaminem, a następnie folią, aby się ogrzać. Po tym wszystkim kurczak jest rumiany, wylej nadmiar tłuszczu.
Dodaj cebulę, pomidory i tymianek na patelnię. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy, o 4 protokół.
Wlać Marsala; gotować do zmniejszenia o połowę, o 5 protokół. Kurczak z powrotem na patelnię i wlać w magazynie; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Przenieść do piekarnika; gotować, aż kurczak jest gotowane przez i miękkie, o 35 protokół.
Przełożyć kurczaka na talerz i przykryć, aby się ogrzał.
Usuń nadmiar tłuszczu z płynu w patelni; gotuj płyn na średnim ogniu, aż lekko zgęstnieje, około 5 minut. Aby służyć, podzielić polenta między płytkie miski i zorganizować kurczaka na górze; łyżka sos na patelni na każdym.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition