Duszony kurczak i sos (Makeover)
Duszony kurczak i sos (Makeover) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 5 i kosztuje 2,22 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 831 kalorii, 55g białka, oraz 48 g tłuszczu. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pokrojonego kurczaka, olej canolan, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Duszony kurczak i sos, Kurczak duszony w sosie, oraz Duszony i przykryty kurczak i sos.
Instrukcje
Ryż gotować w 2 2/3 szklanki wody zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, pomijając masło i sól; zachować ciepło.
W plastikowej torbie do przechowywania żywności o pojemności 1 galona wymieszaj mąkę, przyprawioną sól, tymianek, paprykę i pieprz. Napełnij średnią miskę wodą. Kawałki kurczaka zanurzyć w wodzie; wstrząsnąć, aby usunąć nadmiar wody.
Połowę kawałków kurczaka umieścić na raz w worku z mieszaniną mąki; wstrząsnąć, aby pokryć wszystkie strony.
Usuń kurczaka; pozostałą mieszaninę mąki rezerwy w worku.
W głębokim 12-calowym patelni nonstick, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 8 do 10 protokół, obracając od czasu do czasu, aż rumiane ze wszystkich stron.
Usuń kurczaka z patelni; odstawić.
W tej samej patelni wymieszać zarezerwowaną mieszaninę mąki do kapieli; gotować około 2 minut, stale mieszając, aż mieszanina będzie jasnobrązowa. Wymieszać z selerem naciowym, papryką i cebulą. Gotować od 4 do 6 minut, często mieszając, aż warzywa będą chrupiące-miękkie.
Wymieszać w 2 szklanki gorącej wody, aż dobrze wymieszane. Powrót kurczaka na patelnię.
Podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego; przykryć i gotować na wolnym ogniu 40 do 50 minut lub aż sok z kurczaka jest jasne, gdy najgrubszy kawałek jest cięty do kości (170°F dla piersi; 82° dla ud i podudzia).
Podawać na ryżu; posypać natką pietruszki.