Duszony kurczak i figi z miodem
Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 159 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz miód, sól koszerną, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kurczak Zuni Cafe duszony z figami, miodem i octem, Duszone udka z kurczaka z figami i liśćmi laurowymi, oraz Kurczak duszony z figami na zwiędłej Eskaroli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Oddzielne nogi i uda, jeśli chcesz, ale ja nie. Doprawić solą i pieprzem.
Odetnij cebulę. Obierz cebulę i ćwiartuj je pionowo, odcinając tylko trochę od końca korzenia, aby każda ćwiartka pozostała nienaruszona.
Piekarnik rozgrzać do 375 stopni.
Masło rozgrzać w ciężkiej patelni żaroodpornej, najlepiej jeden wystarczająco duży, aby pomieścić kurczaka w jednej warstwie. Na średnim ogniu, brązowy kurczak dobrze po obu stronach. Jeśli patelnia nie jest wystarczająco duża, aby pomieścić wszystkie kurczaka, brązowy go etapami, i przenieść go do patelni, która będzie trzymać to wszystko.Otul kurczaka ćwiartkami cebuli, tymiankiem i liśćmi laurowymi.
Dodać białe wino i tyle kurczaka bulion tak płyn jest około ½ cala głębokości w patelni.
Umieścić kurczaka w piekarniku, i gotować, aż kurczak jest gotowy, o 40 protokół.
Wyjąć z piekarnika do kuchenki.
Ułożyć figi wokół kurczaka.
Umieść patelnię na średnim ogniu, przynieś zawartość na wolnym ogniu i gotuj kilka minut, aż sos zacznie sypać. Ciepły miód i ocet w małym rondlu i skropić kurczakiem. Obracając kurczaka na patelni, gotować jeszcze kilka minut, fastrygując sokami z patelni.
Usuń liście laurowe, sprawdź przyprawy i podawaj, dzieląc składniki, aby każdy talerz dostał udko z kurczaka i udo, a po 4 kawałki fig i cebuli.