Duszony Kurczak
Duszony kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1151 kalorii, 88g białka, oraz 82g tłuszczu każdy. Na 4,18 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, czosnek, smażyć kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duszony Kurczak, Duszony Kurczak, oraz Duszony Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odetnij nadmiar skóry i tłuszczu z kawałków kurczaka. Spłukać zimną wodą i odstawić na bok; nie osuszyć.
W płytkiej misce wymieszać razem smażyć i 1 łyżkę przyprawy do kurczaka. Dregge kawałki kurczaka w mieszaninie powłoki; odstawić.
W dużej patelni z prostymi bokami podgrzej 1/2 cala oleju na średnim ogniu. Olej jest gotowy do smażenia, gdy kropla wody rozpryskuje się po wrzuceniu.
Smażyć kurczaka na złoty kolor, około 8 minut z każdej strony.
Wyjąć kurczaka z patelni i odsączyć olej.
W średniej misce, wymieszać razem SOS, pozostałe przyprawy do kurczaka, i rozgnieciony czosnek; odstawić.
Powrót kurczaka na patelnię na średnim ogniu. Przykryj sosem. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10 do 20 minut lub aż do całkowitego zakończenia (Nie różowy w pobliżu kości).