Duszony królik z pasternakiem

Duszony królik z pasternakiem
Duszony królik z pasternakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 709 kalorii, 83g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.34 za porcję. Ten przepis od Serious Eats ma 28 fanów. Jeśli masz królika, bulion z kurczaka, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać liście laurowe można śledzić to danie główne z Urocze Babeczki Jabłkowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Duszony Królik, Duszony Królik, oraz Duszony królik ze śliwkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 163°. doprawiaj królika (lub udka kurczaka) obficie solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
Cały KrólikCały Królik
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Podgrzać 3 łyżki oleju roślinnego w holenderskim piecu lub duszenia naczynia na średnim ogniu, aż mieni się.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
3
Dodać mięso i gotować, aż rumiane ze wszystkich stron, łącznie około 8 minut (gotować partiami, jeśli mięso nie mieści się w jednej warstwie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
4
Zdjąć z patelni i rezerwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj cebulę, czosnek i 4 gałązki tymianku. Zeskrobane brązowe kawałki z dna patelni. Gotować, często mieszając, aż cebula będzie przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Umieścić mięso z powrotem na patelni, następnie dodać liście laurowe i bulion. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie umieścić w piekarniku i gotować, aż mięso będzie miękkie, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Wyjąć z piekarnika i zwiększyć temperaturę piekarnika do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Z pozostałego tymianku zerwać liście. Pasternak wymieszać z pozostałymi dwiema łyżkami oleju roślinnego i tymiankiem. Doprawić solą i papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
9
Przenieść do naczynia do pieczenia lub obramowane blachy do pieczenia i pieczenia, aż dobrze rumiane, o 25 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
10
W międzyczasie wyjmij mięso z duszonego płynu, a następnie umieść duszone naczynie na piecu na średnim ogniu. Gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się o połowę, około 20 minut. Odcedzić aromaty i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
11
Usuń mięso z kości i zwilż kilkoma łyżkami zredukowanego płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
12
Podawać mięso z pasternakiem i pozostałą cieczą duszenia przepuszczoną przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn