Duszony królik z pasternakiem
Duszony królik z pasternakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 709 kalorii, 83g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.34 za porcję. Ten przepis od Serious Eats ma 28 fanów. Jeśli masz królika, bulion z kurczaka, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać liście laurowe można śledzić to danie główne z Urocze Babeczki Jabłkowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Duszony Królik, Duszony Królik, oraz Duszony królik ze śliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 163°. doprawiaj królika (lub udka kurczaka) obficie solą i pieprzem.
Podgrzać 3 łyżki oleju roślinnego w holenderskim piecu lub duszenia naczynia na średnim ogniu, aż mieni się.
Dodać mięso i gotować, aż rumiane ze wszystkich stron, łącznie około 8 minut (gotować partiami, jeśli mięso nie mieści się w jednej warstwie).
Zdjąć z patelni i rezerwy.
Dodaj cebulę, czosnek i 4 gałązki tymianku. Zeskrobane brązowe kawałki z dna patelni. Gotować, często mieszając, aż cebula będzie przezroczysta.
Umieścić mięso z powrotem na patelni, następnie dodać liście laurowe i bulion. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie umieścić w piekarniku i gotować, aż mięso będzie miękkie, o 45 protokół.
Wyjąć z piekarnika i zwiększyć temperaturę piekarnika do 218°.
Z pozostałego tymianku zerwać liście. Pasternak wymieszać z pozostałymi dwiema łyżkami oleju roślinnego i tymiankiem. Doprawić solą i papryką.
Przenieść do naczynia do pieczenia lub obramowane blachy do pieczenia i pieczenia, aż dobrze rumiane, o 25 protokół.
W międzyczasie wyjmij mięso z duszonego płynu, a następnie umieść duszone naczynie na piecu na średnim ogniu. Gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się o połowę, około 20 minut. Odcedzić aromaty i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Usuń mięso z kości i zwilż kilkoma łyżkami zredukowanego płynu.
Podawać mięso z pasternakiem i pozostałą cieczą duszenia przepuszczoną przy stole.