Duszony królik z karmelizowanym Radicchio i salsą Verde
Duszony królik z karmelizowanym Radicchio i Salsa Verde może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $13.7 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 132g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 1455 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać tymianek, chiles, obfite łyżki oliwy z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jest to drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Spróbuj Duszony Radicchio i karmelizowany makaron cebulowy, Salsa Verde Duszona Wieprzowina, oraz Duszony Kurczak Salsa Verde dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
W płytkiej misce połączyć mąkę, tymianek, oregano, sól i pieprz. Królika zanurzyć w przyprawionej mące i odstawić.
W dużym garnku usmażyć oliwę z oliwek, czosnek, rozmaryn i chili, aby dodać oliwy do smaku.
Rozmaryn i chili wyjąć i odstawić na bok.
Umieść przyprawione kawałki królika na patelni i gotuj przez 7 do 10 minut, z obu stron, aż mięso będzie złociste.
Na patelnię włożyć rozmaryn, całe chilli i czosnek, dodać oliwki, Wino i wywar z kurczaka.
Wstawić do piekarnika i gotować przez 30 minut.
Po ugotowaniu wyjmij królika z garnka za pomocą szczelinowej łyżki i połóż na talerzu. Pozostałą ciecz zmniejszyć na dużym ogniu, aż pokryje tylną część łyżki i zalać półmisek królika.
Dekoruj natką pietruszki.
Podawać z karmelizowanym Radicchio i salsą Verde.
Pokroić główki radicchio na pół i saute w 2 łyżki oliwy z oliwek na małym ogniu przez 15 do 20 minut, przewracając okresowo.
W międzyczasie zmiksuj w blenderze natkę pietruszki, kapary, anchois, cytrynę i 1 szklankę oliwy z oliwek.
Salsa verde zalać gotowanym radicchio i podawać z królikiem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Drappier Brut Nature André & Michel Pinot Noir Zero dawkowanie. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 60 dolarów za butelkę.
![Drappier Brut Nature André & Michel Pinot Noir Zero Dawkowanie]()
Drappier Brut Nature André & Michel Pinot Noir Zero Dawkowanie
Dla miłośników czystych doznań stworzyliśmy 100% Pinot Noir cuvée bez dawkowania. Zawiera tylko naturalny cukier resztkowy wina w ilości mniejszej niż 2 g na butelkę. Ponadto użycie absolutnego minimum siarki daje winu swobodę wyrażania się całkowicie. Na nosie są ostre i jednocześnie dojrzałe owoce. Na podniebieniu jest wyprostowany i czysty, z obfitą finezją i świeżością.W Kolorze Vermilion gold. Aromat świeżo tłoczonych czarnych winogron, czerwonych, białych i cytrusowych owoców. Bogate podniebienie z miąższu winnej brzoskwini i bukietem aromatycznych ziół. Małe pikantne nuty na finiszu. Delikatny, ściśle spleciony szampan o wielkiej czystości.Idealny jako aperitif. Idealny dodatek do owoców morza, sashimi, a nawet miękkiego koziego sera.