Duszony gulasz wołowy z serem pleśniowym i szczypiorkiem

Duszony gulasz wołowy z serem pleśniowym i szczypiorkiem
Dymiony gulasz wołowy z serem pleśniowym i szczypiorkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 644 kalorie, 51g białka, oraz 38 g tłuszczu. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka cebuli, sera, marchwi i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest idealny do Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka rzymska ze szczypiorkiem i serem pleśniowym, Gulasz wołowy wędzony, oraz Gulasz z wędzoną wołowiną i porem.

Instrukcje

1
Rozgrzać ciężki, duży zapiekanka lub holenderski piekarnik (Nie nonstick) na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Dodaj 1 łyżkę. olej. Gdy gorące, dodać 1/5 do 1/4 wołowiny. Pierwszy kawałek powinien skwierczeć, gdy uderzy w garnek; jeśli nie, usuń go i poczekaj, aż olej się nagrzeje. Kawałki nie powinny dotykaćchcesz dużo miejsca, więc soki szybko wyparują, a mięso może być brązowe. Gotować, aż dobrze rumiane i trochę crusted, o 5 protokół z każdej strony, Regulacja ciepła tak skwierczy mięso, ale nie pali. Są gotowe do odwrócenia się, gdy łatwo uwolnią się z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Przenieść mięso do miski i powtórzyć z pozostałym mięsem i olejem, w sumie 4 lub 5 partii. To trwa około godziny, gdy wykonane prawidłowo.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Dodać boczek do garnka i gotować, aż tłuszcz renderuje i boczek zaczyna brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Przełożyć boczek do miski z wołowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Dodaj cebulę do garnka i wymieszaj 1 łyżeczkę. sól. Gotować, mieszając, aż cebula zacznie mięknąć, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Cebulę przełożyć do miski z wołowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Dodać mąkę do garnka i gotować, mieszając, aż zacznie się złocisty i pachnie lekko piecrust, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Dodać wędzoną paprykę i chipotle w proszku i gotować, mieszając, aż pachnące, 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Chipotle Chile PieprzMielony Chipotle Chile Pieprz
Papryka WędzonaPapryka Wędzona
11
Dodaj wino i zwiększyć ciepło do wysokiej. Zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
12
Dodaj zarezerwowaną wołowinę, boczek i cebulę. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Przykryć i piec, aż mięso będzie miękkie, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
BoczekBoczek
WołowinaWołowina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Zwróć garnek do pieca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
GarnekGarnek
14
Dodać ziemniaki i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
15
Dodać marchew i doprowadzić do wrzenia. Wyreguluj ciepło, aby utrzymać gotowanie na wolnym ogniu. Gotować, uncovered, aż warzywa będą miękkie, 30 minut. Wymieszać z masłem i dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
MasłoMasło
SólSól
16
Podawać na gorąco, udekorowane serem pleśniowym, pieprzem i szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser PleśniowySer Pleśniowy
SzczypiorekSzczypiorek
PieprzPieprz
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia57
Magazyn