Duszony gulasz wołowy z pieczarkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj duszonego gulaszu wołowego z grzybami. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 1,26 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 122 kalorie, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Mieszanka soli i pieprzu, zielona cebula, pomarańcza i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wolnoopalacz gulasz wołowy z pieczarkami, Wolno gotowany gulasz wołowy (z grzybami i warzywami), oraz Gulasz wołowy z pieczarkami Shiitake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mięso opłukać; pokroić na długości od 3 do 4 cali (dla Chucka ok. grube i 1,5 cala. szeroki) i umieścić w 5-do 6-quart Wolnowar.
Z obieraczką do warzyw, pare pomarańczową część skórki z pomarańczy i sliver go; Zapisz pomarańczowy do innych zastosowań. W 1 1/2 - do 2-Quart patelni, połączyć skórkę, cebulę, 1 szklanka bulionu, wino, porto, ocet, sos sojowy, tymianek, imbir, i pięć przypraw. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Polać mięsem płynem. Włącz powolne kuchenka do wysokiej, przykryć, i gotować, aż mięso będzie bardzo miękkie po przekłuciu, 5 do 6 godzin.
Grzyby opłukać i osuszyć; odciąć i wyrzucić końcówki łodygi.
Grzyby pokroić na pół wzdłuż i umieścić na patelni 10-12 cali; dodać masło.
Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z płynu w powolnej kuchence. Chochla 1 szklanka płynu do patelni z grzybami. Wymieszać grzyby często na dużym ogniu, aż płyn odparuje i grzyby są lekko rumiane, 13 do 17 minut.
Łyżką szczelinową podnosić mięso z soków w powolnej kuchence i układać w jednej warstwie w płytkiej zapiekance (około 9 na 13 cali.).
Piec w 375 regularne lub Piec konwekcyjny, aż mięso skwierczy i rumiane, 12 do 15 protokół.
W międzyczasie odmierz pozostałą ciecz z powolnej kuchenki. Jeśli mniej niż 2 filiżanki, dodać bulion wołowy, aby 2 filiżanki, wlać do 2-do 3-quart patelni i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; jeśli jest więcej, wlać do patelni i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do 2 filiżanek, 8 do 12 minut. W małej misce wymieszać skrobię kukurydzianą z 1/4 szklanki wody.
Wlać do wrzącej cieczy i mieszać, aż zgęstnieje, około 30 sekund.
Polać mięso równomiernie i delikatnie wymieszać, aby wymieszać z płynem w zapiekance, dodając sól i pieprz do smaku.