Duszony gulasz wołowy z serem pleśniowym i szczypiorkiem
Dymiony gulasz wołowy z serem pleśniowym i szczypiorkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 644 kalorie, 51g białka, oraz 38 g tłuszczu. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka cebuli, sera, marchwi i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest idealny do Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka rzymska ze szczypiorkiem i serem pleśniowym, Gulasz wołowy wędzony, oraz Gulasz z wędzoną wołowiną i porem.
Instrukcje
Rozgrzać ciężki, duży zapiekanka lub holenderski piekarnik (Nie nonstick) na średnim ogniu.
Dodaj 1 łyżkę. olej. Gdy gorące, dodać 1/5 do 1/4 wołowiny. Pierwszy kawałek powinien skwierczeć, gdy uderzy w garnek; jeśli nie, usuń go i poczekaj, aż olej się nagrzeje. Kawałki nie powinny dotykaćchcesz dużo miejsca, więc soki szybko wyparują, a mięso może być brązowe. Gotować, aż dobrze rumiane i trochę crusted, o 5 protokół z każdej strony, Regulacja ciepła tak skwierczy mięso, ale nie pali. Są gotowe do odwrócenia się, gdy łatwo uwolnią się z garnka.
Przenieść mięso do miski i powtórzyć z pozostałym mięsem i olejem, w sumie 4 lub 5 partii. To trwa około godziny, gdy wykonane prawidłowo.
Dodać boczek do garnka i gotować, aż tłuszcz renderuje i boczek zaczyna brązowy.
Przełożyć boczek do miski z wołowiną.
Dodaj cebulę do garnka i wymieszaj 1 łyżeczkę. sól. Gotować, mieszając, aż cebula zacznie mięknąć, o 2 protokół.
Cebulę przełożyć do miski z wołowiną.
Dodać mąkę do garnka i gotować, mieszając, aż zacznie się złocisty i pachnie lekko piecrust, o 2 protokół.
Dodać wędzoną paprykę i chipotle w proszku i gotować, mieszając, aż pachnące, 30 sekund.
Dodaj wino i zwiększyć ciepło do wysokiej. Zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna garnka.
Dodaj zarezerwowaną wołowinę, boczek i cebulę. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Przykryć i piec, aż mięso będzie miękkie, o 1 1/2 godziny.
Dodać ziemniaki i doprowadzić do wrzenia.
Dodać marchew i doprowadzić do wrzenia. Wyreguluj ciepło, aby utrzymać gotowanie na wolnym ogniu. Gotować, uncovered, aż warzywa będą miękkie, 30 minut. Wymieszać z masłem i dodać sól do smaku.
Podawać na gorąco, udekorowane serem pleśniowym, pieprzem i szczypiorkiem.